6 db közepes burgonya
10 dkg füstölt szalonna
4 dl tejföl
20 dkg trappista sajt
1 szál füstölt kolbász
1/2 póréhagyma
só
őrölt fehér bors
5 dkg vaj
Előkészítés:A burgonyákat alaposan megmossuk majd sós vízben héjában megfőzzük.
A póréhagymát vékonyan felkarikázzuk.A kolbászt és a szalonnát apró kockára vágjuk.A sajtot lereszeljük.
Elkészítés:A burgonyáknak lehúzzuk a héját,hosszában ketté vágjuk és a belsejét kanál segítségével kikaparjuk.
A szalonnát kipirítjuk,megfuttatjuk rajta a hagymát.Rátesszük a kolbászt és 5-6 percig együtt pirítjuk.Levesszük a tűzről és elkeverjük benne a tejfölt és a burgonya kikapart részét.Sózzuk,borsozzuk.A fél burgonyákat kivajazott tepsibe vagy jénaiba tesszük egymás mellé majd megtöltjük a kolbászos töltelékkel.A tetejüket megszórjuk reszelt sajttal és előmelegített sütőben 15-20 perc alatt szép pirosra sütjük.
Sütés / főzés tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi díjazáson.
Itt könnyen megtanul főzni.
Az itt kezelt adatok bármilyen felhasználására az 1992. évi LXII tv ide vonatkozó rendelkezései az irányadóak, illetve a 1996 LVII. tv.: A tisztességtelen piaci magatartás és versenykorlátozás tilalmáról szóló 6§.