Főoldal Bejelentkezés Regisztráció

Receptabc.hu

2025 május 10 szombat Ármin, Pálma névnapja

Főoldal » Zöldség ételek receptek » Töltött burgonya

felvitel dátuma: 2011-08-03 16:43:47       mai nézettség: 1       nézettség: 2064
részletes recept
Töltött burgonya
Hozzávalók 4 személyre:

6 db közepes burgonya

10 dkg füstölt szalonna

4 dl tejföl

20 dkg trappista sajt

1 szál füstölt kolbász

1/2 póréhagyma

őrölt fehér bors

5 dkg vaj
 

Előkészületi idő: 25 perc

Sütési idő: 20 perc

Elkészítés:

Előkészítés:A burgonyákat alaposan megmossuk majd sós vízben héjában megfőzzük.

A póréhagymát vékonyan felkarikázzuk.A kolbászt és a szalonnát apró kockára vágjuk.A sajtot lereszeljük.

Elkészítés:A burgonyáknak lehúzzuk a héját,hosszában ketté vágjuk és a belsejét kanál segítségével kikaparjuk.

A szalonnát kipirítjuk,megfuttatjuk rajta a hagymát.Rátesszük a kolbászt és 5-6 percig együtt pirítjuk.Levesszük a tűzről és elkeverjük benne a tejfölt és a burgonya kikapart részét.Sózzuk,borsozzuk.A fél burgonyákat kivajazott tepsibe vagy jénaiba tesszük egymás mellé majd megtöltjük a kolbászos töltelékkel.A tetejüket megszórjuk reszelt sajttal és előmelegített sütőben 15-20 perc alatt szép pirosra sütjük.

Szakács: Kautz József


Hozzászólások/vélemények/üzenetek:
Még senki nem értékelte ezt a receptet, legyen Ön az első!
Értékelés: - nem muszáj értékelnie a receptet -
 
Hirdetések


keresőszavak: bio termék, gluténmentes termék, fűszerek, dekor termék, fémdobozos termék, konyhai eszközök

 


Sütés / főzés tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi díjazáson.
Itt könnyen megtanul főzni.

Kövess minket a facebookon
Hírlevél feliratkozás
*
*