8 db csirke alsócomb
2 cs leveles tészta
60 dkg burgonya
2 dl tejföl
só,majoranna
őrölt fűszerpaprika
1 db tojás lekenéshez
1 db vöröshagyma
A csirkecombot megmossuk, sózzuk, és bedörzsöljük tetszés szerint fűszerrel.
Olajjal kikent tepsibe tesszük, alufóliával beborítjuk, és sütjük. Mielőtt teljesen megsülne, levesszük róla az alufóliát, és még 10 percig sütjük.
A burgonyát megpucoljuk, felkockázzuk, és sós vízben megfőzzük, majd leszűrjük, és a tejföllel kikeverjük.
A vöröshagymát megpucoljuk, felkockázzuk, és olajon megdinszteljük. Meghintjük fűszerpaprikával. Sózzuk, ízlés szerint fűszerezzük. Miután megfőtt, összekeverjük a krumplival.
A leveles tésztát lisztezett deszkán kinyújtjuk, és kb 20×20 cm-es kockákat vágunk.
Miután teljesen kihűlt a csirkecomb és a krumpli, a tészta közepébe teszünk egy kevés krumplit, ráállítva a csirkecomb. A sarkait és a széleit felhúzzuk, vastagabb cérnával nem nagyon szorosan összekötjük. A tetején a maradék tésztát szépen eligazgatjuk. A combnak a csontos részét alufóliával betekerjük, hogy sütésnél ne égjen meg.
Felvert tojással lekenjük, és olajjal kikent tepsibe tesszük, majd 180 fokon sütjük.
Sütés / főzés tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi díjazáson.
Itt könnyen megtanul főzni.
Az itt kezelt adatok bármilyen felhasználására az 1992. évi LXII tv ide vonatkozó rendelkezései az irányadóak, illetve a 1996 LVII. tv.: A tisztességtelen piaci magatartás és versenykorlátozás tilalmáról szóló 6§.