Főoldal Bejelentkezés Regisztráció

Receptabc.hu

2025 május 1 csütörtök Fülöp, Jakab névnapja

Főoldal » Hús ételek receptek » Töltött batyu(csirkecomb,hagymás-tejfölös krumpli)

felvitel dátuma: 2014-02-16 08:07:42       mai nézettség: 1       nézettség: 851
részletes recept
Töltött batyu(csirkecomb,hagymás-tejfölös krumpli)
Hozzávalók 4 személyre:

8 db csirke alsócomb
2 cs leveles tészta
60 dkg burgonya
2 dl tejföl
,majoranna
őrölt fűszerpaprika
1 db tojás lekenéshez
1 db vöröshagyma

Előkészületi idő: 30 perc

Sütési idő: 40 perc

Elkészítés:

A csirkecombot megmossuk, sózzuk, és bedörzsöljük tetszés szerint fűszerrel.
Olajjal kikent tepsibe tesszük, alufóliával beborítjuk, és sütjük. Mielőtt teljesen megsülne, levesszük róla az alufóliát, és még 10 percig sütjük.
A burgonyát megpucoljuk, felkockázzuk, és sós vízben megfőzzük, majd leszűrjük, és a tejföllel kikeverjük.
A vöröshagymát megpucoljuk, felkockázzuk, és olajon megdinszteljük. Meghintjük fűszerpaprikával. Sózzuk, ízlés szerint fűszerezzük. Miután megfőtt, összekeverjük a krumplival.
A leveles tésztát lisztezett deszkán kinyújtjuk, és kb 20×20 cm-es kockákat vágunk.
Miután teljesen kihűlt a csirkecomb és a krumpli, a tészta közepébe teszünk egy kevés krumplit, ráállítva a csirkecomb. A sarkait és a széleit felhúzzuk, vastagabb cérnával nem nagyon szorosan összekötjük. A tetején a maradék tésztát szépen eligazgatjuk. A combnak a csontos részét alufóliával betekerjük, hogy sütésnél ne égjen meg.
Felvert tojással lekenjük, és olajjal kikent tepsibe tesszük, majd 180 fokon sütjük.

Szakács:


Hozzászólások/vélemények/üzenetek:
Még senki nem értékelte ezt a receptet, legyen Ön az első!
Értékelés: - nem muszáj értékelnie a receptet -
 
Hirdetések


keresőszavak: bio termék, gluténmentes termék, fűszerek, dekor termék, fémdobozos termék, konyhai eszközök

 


Sütés / főzés tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi díjazáson.
Itt könnyen megtanul főzni.

Kövess minket a facebookon
Hírlevél feliratkozás
*
*