A sütőtököt kis lyukú reszelőn lereszeljük. A vajat a cukorral habosra keverjük. Egyesével hozzáadjuk a tojásokat, mindegyikkel 1-1 percet keverve. Ízesítjük a mézeskalács fűszerkeverékkel és a sóval. Amikor már sima és egynemű, a sütőporral elvegyített lisztet, a tejjel felváltva apránként hozzákeverjük. Végül a lereszelt sütőtököt is hozzáforgatjuk. A tésztát sütőpapírral bélelt 22 centis tortaformába töltjük. 180 fokra előmelegített sütőben 40-45 perc alatt megsütjük. Kihűtjük, majd ketté vágjuk. Elkészítjük a krémet, amihez a vajat és a mascarpone sajtot simára keverjük. Folyamatos keverés mellett evőkanalanként hozzáadjuk a porcukrot. A krém 2/3 részével betöltjük a tortát. A maradék krémhez hozzákeverjük a kakaóport . Megkenjük vele a torta tetejét és oldalát.
Sütés / főzés tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi díjazáson.
Itt könnyen megtanul főzni.
Az itt kezelt adatok bármilyen felhasználására az 1992. évi LXII tv ide vonatkozó rendelkezései az irányadóak, illetve a 1996 LVII. tv.: A tisztességtelen piaci magatartás és versenykorlátozás tilalmáról szóló 6§.