Az élesztőt pici cukorral, langyos tejben felfuttatjuk. A tökmagot durvára daráljuk. ( Bevált módzserem egy zacskó és egy klopfoló :-)
A lisztet egy mély tálba szitáljuk, hozzáadjuk a sót, kicsit megkavarjuk. Beletesszük a margarint, jól elmorzsoljuk. Hozzáadunk a liszthez egy tojást, beleöntjük a felfutatott élesztőt, a tejfölt,és jól összedolgozzuk. Viszonylag lágy tésztát kapunk. Legvégül beletesszük a tökmagot, és újból jól átgyúrjuk. Letakarjuk és meleg helyen a duplájára kelesztjük. Miután szépen megkelt, lisztezett felületre borítjuk a tésztát,és kézzel kb 3 cm vastagságúra ellapolgatjuk. Egy kb. 4-5 cm-es pogácsaszaggatóval kiszaggatjuk,és tepsibe tesszük. A 2. tojást felverjük, megkenjük vele a pogácsákát. Ízlés szerint megszórhatjuk a tetejét akár tökmaggal,vagy sajttal. Sütőbe tesszük,és kb 210 fokon megsütjük.
Sütés / főzés tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi díjazáson.
Itt könnyen megtanul főzni.
Az itt kezelt adatok bármilyen felhasználására az 1992. évi LXII tv ide vonatkozó rendelkezései az irányadóak, illetve a 1996 LVII. tv.: A tisztességtelen piaci magatartás és versenykorlátozás tilalmáról szóló 6§.