Főoldal Bejelentkezés Regisztráció

Receptabc.hu

2025 április 17 csütörtök Rudolf névnapja

Főoldal » Tökipompos Tante Fanny tésztából

felvitel dátuma: 2011-09-17 13:44:06       mai nézettség: 2       nézettség: 2568
részletes recept
Tökipompos Tante Fanny tésztából
Hozzávalók 1 személyre:

1 cs. Tante Fanny friss pizzatészta 400 g

vagy sok munkával a következő összetevőkből:

  60dkg finomliszt
3 szem főtt krumpli
1 tk.
1tk cukor
2,5 dkg élesztő
2,5 dl langyos víz


A tetejére:
1 pohár tejföl, melyben elkeverünk pici sót, borsot és zúzott fokhagymát
kolbász
husos szalonna
reszelt sajt

lilahagyma

Előkészületi idő: 90 perc

Sütési idő: 25 perc

Elkészítés:

A Tante Fanny friss pizzatésztát  400 g kicsomagolom, és tepsibe símitom,

vagy

A hozzávalókból kelt tésztát készítünk, melyet egy órán át letakarva pihentetünk
Én egyszerűen bepakoltam mindent a kenyérsütő gépbe, így már csak az utómunkálatok maradtak rám:

Egy véknyan kiolajozott gáztepsibe belesimítottam kézzel a tésztát, és előmelegített sütőbe toltam 5 percre, hogy kicsit megszilárduljon a teteje
Ezután megkentem a tejföllel, és rápakoltam a kockázott kolbászt, szalonnát, lilahagímát. Végül megszórtam reszelt sajttal, és visszatettem kis lángon a sütőbe annyi időre, míg a sajt szép színt nem kapott.

(bár én ennél a receptnél jobban szeretem a hagyományos liszt-krumpli összeállítású tésztát)

Szakács: Timcsi


Hozzászólások/vélemények/üzenetek:

0/10 Bihary Livia 2011 szeptember 17

Ez az ilyen finom hozzávalokkal isteni és a lilahagyma a csúcs!

0/10 anna51 2011 szeptember 17

Jó a tokipompos is, nekem speciel Bence jobban tetszik, gyonyoru nagyfiú, Timi! Buszke lehetsz Rá!

Értékelés: - nem muszáj értékelnie a receptet -
 
Hirdetések


keresőszavak: bio termék, gluténmentes termék, fűszerek, dekor termék, fémdobozos termék, konyhai eszközök

 


Sütés / főzés tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi díjazáson.
Itt könnyen megtanul főzni.

Kövess minket a facebookon
Hírlevél feliratkozás
*
*