Tészta:
1kg liszt
3 szem burgunya
1 dl tej
1 kiskanál cukor
5 dkg élesztő
csipet só
Feltét:
4 dl tejföl
fokhagyma, só, bors, lilahagyma, paradicsom ízlés szerint
reszelt sajt, kolbász vagy szalonna, vagy tepertő
A burgonyát meghámozom, felteszem főni, az élesztőt langyos cukros tejben megfuttatom.
A megfőtt burgonyát összetöröm hozzáadom a liszthez, beleöntöm a kovászt és annyi langyos vizet,(lehet a burgonya főző lé is) hogy közepes keménységű tésztát kapjak, sózom.
Jól kidagasztom (kb 10 perc).
Ez a mennyiség két nagy tepsire elegendő ,Kb. 200 fokos sütőben elősütöm, majd a fokhagymával, sóval, borssal ízesített tejföllel megkenem.
Mindegyikre kerül lilahagyma, sajt és ízléstől függően kolbász, szalonna, vagy tepertő.
Paradicsom karikákkal díszíthetjük. Kb 10-15 perc alatt készre sütöm.
Nagyon finom régi magyar étel, alternatívája lehet a sokszor egészségtelen alapanyagokból készülő pizzának!
Sütés / főzés tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi díjazáson.
Itt könnyen megtanul főzni.
Az itt kezelt adatok bármilyen felhasználására az 1992. évi LXII tv ide vonatkozó rendelkezései az irányadóak, illetve a 1996 LVII. tv.: A tisztességtelen piaci magatartás és versenykorlátozás tilalmáról szóló 6§.