Főoldal Bejelentkezés Regisztráció

Receptabc.hu

2025 április 7 hétfő Hermann névnapja

Főoldal » Töki pompos avagy kenyérlángos

felvitel dátuma: 2011-05-09 17:27:52       mai nézettség: 1       nézettség: 3106
részletes recept
Töki pompos avagy kenyérlángos
Hozzávalók 4 személyre:

1 közepes krumpli megfőzve, áttörve, lehűtve
50 dkg kenyérliszt
2,5 dkg élesztő
2,5 dl langyos víz (a krumpli főzőleve)
1 tk cukor
2 tk só
3 ek olaj

a feltéthez:
1 nagy pohár tejföl
2 gerezd fokhagyma
2 fej lilahagyma
10 dkg húsos szalonna (bacon)
10 dkg csípős füstölt kolbász
20 dkg reszelt sajt (lehet felesben füstölttel)

Előkészületi idő: 60 perc

Sütési idő: 30 perc

Elkészítés:

Fesztiválok, vásárok elmaradhatatlan különlegessége a kenyérlángos.
Otthon is nagyon finomra  és nem utolsó sorban sokkal olcsóbban ellehet készíteni.

A burgonyát meghámozom, felkockázom és sós vízben puhára főzöm, majd áttöröm és hűlni hagyom. 
Az élesztőt 1 dl langyos vízben a cukorral felfuttatom.

A tészta hozzávalóiból 10 perc alatt ruganyos tésztát dagasztok (lehet kenyérsütőben is dagasztatni). Konyharuhával letakarom és langyos helyen duplájára kelesztem (kb. félóra).

Egy nagyobb tepsit (gáztepsi) sütőpapírral kibélelek és a megkelt tésztát belenyomkodom.
Így is hagyom kelni félórát.
Közben elkészítem a feltétet.
Mielőtt hozzáfognék a gázsütőt begyújtom és 230 fokra állítom.

A tejfölbe belenyomom a fokhagymát, sózom, borsozom.
A szalonnát felkockázom, a hagymát, a kolbászt felkarikázom.
A tésztát villával egyenletesen megszurkálom és én már rá is kenem a tejfölt, rápakolom a hagymát, szalonnát, kolbászt és berakom az előmelegített sütőbe.
Fél sülésnél (10-15 perc) kiveszem és rászórom a reszelt sajtot.
Visszarakom és készre sütöm.

Szakács: Liza


Film link: http://receptek-liza.blogspot.com/2010/08/kenyerlangos-avagy-toki-pompos.html

Hozzászólások/vélemények/üzenetek:
Még senki nem értékelte ezt a receptet, legyen Ön az első!
Értékelés: - nem muszáj értékelnie a receptet -
 
Hirdetések


keresőszavak: bio termék, gluténmentes termék, fűszerek, dekor termék, fémdobozos termék, konyhai eszközök

 


Sütés / főzés tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi díjazáson.
Itt könnyen megtanul főzni.

Kövess minket a facebookon
Hírlevél feliratkozás
*
*