Istenien néz ki!!A kedvencem!!:)
A tésztához:
50 deka liszt
3 nagyobb krumpli megfőzve, törve
2,5 deka élesztő
2,5 deci langyos víz
1 kávéskanál cukor
ízlés szerint só.
A tetejére:
3 dl tejföl
3 darab lilahagyma
30 deka főtt császárszalonna
15 deka füstölt kolbász
fokhagymapor vagy só ki hogy hívja
egy kevés csípős piros arany
20 deka reszelt sajt
A tésztát ahogy tanultuk bedagasztjuk, 1 órát kelesztjük.
Egy nagy tepsibe nyomkodjuk vagy nyújtjuk, megszurkáljuk villával és 180 fokon elősütjük 5 percig.
A tejfölbe beleteszem a fokhagyma port, a piros aranyat, ezt rákenem a tésztára, erre jön a felkockázott szalonna, karikázott kolbász rá a hagyma majd a reszelt sajt.
Ezután vissza a sütőbe és 15 percig sütjük.
Ha nincs nagy tepsi, akkor lekell venni a hozzávalókból mert nagyon vastag lesz.
28x40 es tepsiben, vagy 36x40 es tepsiben készítem.
Sütés / főzés tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi díjazáson.
Itt könnyen megtanul főzni.
Az itt kezelt adatok bármilyen felhasználására az 1992. évi LXII tv ide vonatkozó rendelkezései az irányadóak, illetve a 1996 LVII. tv.: A tisztességtelen piaci magatartás és versenykorlátozás tilalmáról szóló 6§.