1 kg tök, gyalulva
1 fej hagyma
1 ek. zsír
2 dl tejföl
10 dkg liszt
1 csokor kapor
só
bors
cukor
ecet
30 dkg füstölt kolbász
A hagymát kockára vágom, és a zsíron világosra pirítom. Ráteszem a gyalult és előzőleg kicsit besózott tököt, jól elkeverem, fedő alatt párolom. A sótól levet enged, nem kell alá sok víz, esetleg picit lehet önteni alá. Fűszerezem borssal, apróra vágott kaporral. Amikor puha a tök hozzáadom a tejfölből és lisztből készült habarást, ekkor teszek bele kevés cukrot, jól összeforralom. A tűzről levéve ecettel ízesítem. A kolbászt karikára vágva pici zsíron mindkét oldalán megsütöm, a főzelékre teszem, a finom kisült zsírjából is locsolok rá.
Sütés / főzés tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi díjazáson.
Itt könnyen megtanul főzni.
Az itt kezelt adatok bármilyen felhasználására az 1992. évi LXII tv ide vonatkozó rendelkezései az irányadóak, illetve a 1996 LVII. tv.: A tisztességtelen piaci magatartás és versenykorlátozás tilalmáról szóló 6§.