Főoldal Bejelentkezés Regisztráció

Receptabc.hu

2025 május 18 vasárnap Erik, Alexandra névnapja

Főoldal » Főzelék étel recept » Tökfőzelék, sült kolbásszal

felvitel dátuma: 2015-03-15 06:56:26       mai nézettség: 1       nézettség: 949
részletes recept
Tökfőzelék, sült kolbásszal
Hozzávalók 4 személyre:


1 kg tök, gyalulva 
1 fej hagyma
1 ek. zsír
2 dl tejföl
10 dkg liszt
csokor kapor

bors
cukor
ecet 

30 dkg füstölt  kolbász

Előkészületi idő: 10 perc


Főzési idő: 25 perc
Elkészítés:

A hagymát kockára vágom, és a zsíron világosra pirítom. Ráteszem a gyalult és előzőleg kicsit besózott tököt, jól elkeverem, fedő alatt párolom. A sótól levet enged, nem kell alá sok víz, esetleg picit lehet önteni alá. Fűszerezem borssal, apróra vágott kaporral. Amikor puha a tök hozzáadom a tejfölből és lisztből készült habarást, ekkor teszek bele kevés cukrot, jól összeforralom. A tűzről levéve ecettel ízesítem. A kolbászt karikára vágva pici zsíron mindkét oldalán megsütöm, a főzelékre teszem, a finom  kisült  zsírjából  is locsolok .

Szakács:


Hozzászólások/vélemények/üzenetek:
Még senki nem értékelte ezt a receptet, legyen Ön az első!
Értékelés: - nem muszáj értékelnie a receptet -
 
Hirdetések


keresőszavak: bio termék, gluténmentes termék, fűszerek, dekor termék, fémdobozos termék, konyhai eszközök

 


Sütés / főzés tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi díjazáson.
Itt könnyen megtanul főzni.

Kövess minket a facebookon
Hírlevél feliratkozás
*
*