Én most készítem el e leírás alapján, de egy kis ecetet is teszek bele.
1 fej hagyma
1 nagy csokor kapor
1 kg gyalult tök
1 kávéskanál házi vegeta
3 ek. liszt
1 dl tej
300 g tejföl
1 kk. pirospaprika
2 gerezd fokhagyma
A hagymát meghámozzuk, apróra felkockázzuk. A kaprot leöblítjük, lerázzuk róla a vizet, finomra vágjuk.Vagy szárított kaprot is használhatunk. Az olajat nagyobb lábasban felforrósítjuk, megfonnyasztjuk benne a hagymát és a kaprot.. Rádobjuk a gyalult tököt, hozzáadjuk a házi vegetát piros őrölt paprikát és 7 dl vizet. Felforraljuk, majd mérsékelt tűzön, fedő alatt puhára pároljuk. Túlfőzni nem szabad, mert szétesik, és úgy nem gusztusos! Ha elfövi a vízet picit pótoljunk.Tetejére nyomjuk a fokhagymát és így főzzük.
Közben a liszthez adjuk a tejet és 300 g tejfölt, csomómentesre-simára keverjük, a tökhöz öntjük és összeforraljuk, azaz behabarjuk (3-4 perc). Ha szükséges utána sózzuk.
Tálaláskor mélytányérokba szedjük Szórhatunk a tetejére még pici kaprot .
SÜLTEKHEZ, PÖRKÖLTHÖZ FINOM
Sütés / főzés tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi díjazáson.
Itt könnyen megtanul főzni.
Az itt kezelt adatok bármilyen felhasználására az 1992. évi LXII tv ide vonatkozó rendelkezései az irányadóak, illetve a 1996 LVII. tv.: A tisztességtelen piaci magatartás és versenykorlátozás tilalmáról szóló 6§.