2 db konzerv tőkehalmáj
1 evőkanál mustár
0,3 dl olíva olaj
Só, bors, fűszerkeverék ízlés szerint
1 db vöröshagyma
Fél citrom
2 fej saláta
15 dkg paradicsom
4 db tojás
A tőkehalmájat szitán lecsurgatjuk, és olaját keverőtálba tesszük.
Egy kávéskanál olíva olajat, mustárt adva hozzá, simára keverjük.
Megsózzuk, borsozzuk, egy csipet hagymát adunk hozzá, majd fél citrom kicsavart levét hozzátesszük és habverővel elkeverjük.
Hozzátesszük a leveleire szedett salátát, szeletekre vágott friss paradicsomot, keményre főzött tojást ( nyolcadolva ) és végül kisebb darabokra aprított tőkehalmájat.
Óvatosan keverjük össze, hogy ne törjön, majd szükség szerint utána ízesítve üveg vagy porcelán tálbanra teszünk megmosott saláta levelet és arra helyezzük a kész salátát.
Hűtőbe tesszük és idegen tálaljuk.
Sütés / főzés tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi díjazáson.
Itt könnyen megtanul főzni.
Az itt kezelt adatok bármilyen felhasználására az 1992. évi LXII tv ide vonatkozó rendelkezései az irányadóak, illetve a 1996 LVII. tv.: A tisztességtelen piaci magatartás és versenykorlátozás tilalmáról szóló 6§.