Főoldal Bejelentkezés Regisztráció

Receptabc.hu

2025 május 10 szombat Ármin, Pálma névnapja

Főoldal » Görög » Tojásos-citromos görög leves

felvitel dátuma: 2012-01-25 19:07:48       mai nézettség: 1       nézettség: 1602
részletes recept
Tojásos-citromos görög leves
Hozzávalók 4 személyre:

•    2 db csibe farhát, ha lehet nyakkal együtt
•    2 db csibeszárny
•    1,5 l víz
•    4 tk
•    4 csapott ek rizs
•    ¼  tk őrölt bors
•    3 db tojás szétválasztva
•    1 db citrom leve
 

Előkészületi idő: 10 perc


Főzési idő: 35 perc
Elkészítés:

1.    A csibehúst megtisztítom, megmosom, a farhátról a nyakat levágom, majd a szárnyakat forgójuknál szétválasztom, a farhátat félbe vágom. Felteszem a vízzel, a sóval és a borssal 30 percre főni. A képződő habot leszedem róla.
2.    Csendesítem a tüzet alatta, belerakom a 4 csapott ek rizst és kb 20 percig főzöm. Ez alatt szétválasztom a tojásokat, kicsavarom a citrom levét.
3.    A megfőtt levest félrehúzom, a fele levet kimerem. A tojás fehérjét kemény habbá verem belerakom egyenként a sárgákat és kézi habverővel elkeverem jól benne. Apránként, folyamatos keverés mellett beleöntöm a citrom levét majd a leves kimert részét. Ha sikerült szép állagú nem túrós folyadékot kapni, akkor ezt az edényben hagyott leveshez öntöm és 1 perc alatt összeforralom. Amennyiben hab képződne a levesen azt leszedem.

Azoknak ajánlom akik már ismerik vagy meg szeretnék ismerni ezt az eredeti görög pikáns levest!
 

Szakács:


Hozzászólások/vélemények/üzenetek:
Még senki nem értékelte ezt a receptet, legyen Ön az első!
Értékelés: - nem muszáj értékelnie a receptet -
 
Hirdetések


keresőszavak: bio termék, gluténmentes termék, fűszerek, dekor termék, fémdobozos termék, konyhai eszközök

 


Sütés / főzés tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi díjazáson.
Itt könnyen megtanul főzni.

Kövess minket a facebookon
Hírlevél feliratkozás
*
*