• 2 db csibe farhát, ha lehet nyakkal együtt
• 2 db csibeszárny
• 1,5 l víz
• 4 tk só
• 4 csapott ek rizs
• ¼ tk őrölt bors
• 3 db tojás szétválasztva
• 1 db citrom leve
1. A csibehúst megtisztítom, megmosom, a farhátról a nyakat levágom, majd a szárnyakat forgójuknál szétválasztom, a farhátat félbe vágom. Felteszem a vízzel, a sóval és a borssal 30 percre főni. A képződő habot leszedem róla.
2. Csendesítem a tüzet alatta, belerakom a 4 csapott ek rizst és kb 20 percig főzöm. Ez alatt szétválasztom a tojásokat, kicsavarom a citrom levét.
3. A megfőtt levest félrehúzom, a fele levet kimerem. A tojás fehérjét kemény habbá verem belerakom egyenként a sárgákat és kézi habverővel elkeverem jól benne. Apránként, folyamatos keverés mellett beleöntöm a citrom levét majd a leves kimert részét. Ha sikerült szép állagú nem túrós folyadékot kapni, akkor ezt az edényben hagyott leveshez öntöm és 1 perc alatt összeforralom. Amennyiben hab képződne a levesen azt leszedem.
Azoknak ajánlom akik már ismerik vagy meg szeretnék ismerni ezt az eredeti görög pikáns levest!
Sütés / főzés tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi díjazáson.
Itt könnyen megtanul főzni.
Az itt kezelt adatok bármilyen felhasználására az 1992. évi LXII tv ide vonatkozó rendelkezései az irányadóak, illetve a 1996 LVII. tv.: A tisztességtelen piaci magatartás és versenykorlátozás tilalmáról szóló 6§.