25 dkg velő
2 fej hagyma
4 db tojás
só
őrölt bors
olaj
A legelső tennivaló, hogy a velőt megtisztítjuk a hártyától, ami bevonja. nem nehéz feladat, hamar végezni lehet vele. Utána jól megmossuk, lecsepegtetjük és kisebb darabokra vágjuk. Egy serpenyőbe olajat öntünk, majd a felkockázott hagymát beledobjuk, és megpároljuk. Nem pirítjuk, ezért egy kevés sóval megszórjuk, hogy a hagyma egy kis nedvességet engedjen. Ha már puhul, akkor rádobjuk a velőt, és folyamatosan kavargatva sütjük jó öt percig. Ennyi elég is a velőnek ahhoz, hogy átfőjön. A tojásokat egy villával felverjük és megszórjuk sóval, őrölt borssal. A velőre öntjük, és még addig kavargatjuk a fakanállal, míg a tojás rántottaszerűen összeáll a hagymával és a velővel.
Sütés / főzés tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi díjazáson.
Itt könnyen megtanul főzni.
Az itt kezelt adatok bármilyen felhasználására az 1992. évi LXII tv ide vonatkozó rendelkezései az irányadóak, illetve a 1996 LVII. tv.: A tisztességtelen piaci magatartás és versenykorlátozás tilalmáról szóló 6§.