Főoldal Bejelentkezés Regisztráció

Receptabc.hu

2025 április 17 csütörtök Rudolf névnapja

Főoldal » Tojásos velő

felvitel dátuma: 2011-10-25 18:35:29       mai nézettség: 1       nézettség: 1036
részletes recept
Tojásos velő
Hozzávalók 3 személyre:

25 dkg velő
2 fej hagyma
4 db tojás

őrölt bors
olaj

Előkészületi idő: 15 perc

Sütési idő: 15 perc

Elkészítés:

A legelső tennivaló, hogy a velőt megtisztítjuk a hártyától, ami bevonja. nem nehéz feladat, hamar végezni lehet vele. Utána jól megmossuk, lecsepegtetjük és kisebb darabokra vágjuk. Egy serpenyőbe olajat öntünk, majd a felkockázott hagymát beledobjuk, és megpároljuk. Nem pirítjuk, ezért egy kevés sóval megszórjuk, hogy a hagyma egy kis nedvességet engedjen. Ha már puhul, akkor rádobjuk a velőt, és folyamatosan kavargatva sütjük öt percig. Ennyi elég is a velőnek ahhoz, hogy átfőjön. A tojásokat egy villával felverjük és megszórjuk sóval, őrölt borssal. A velőre öntjük, és még addig kavargatjuk a fakanállal, míg a tojás rántottaszerűen összeáll a hagymával és a velővel.

Szakács: Timcsi


Hozzászólások/vélemények/üzenetek:
Még senki nem értékelte ezt a receptet, legyen Ön az első!
Értékelés: - nem muszáj értékelnie a receptet -
 
Hirdetések


keresőszavak: bio termék, gluténmentes termék, fűszerek, dekor termék, fémdobozos termék, konyhai eszközök

 


Sütés / főzés tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi díjazáson.
Itt könnyen megtanul főzni.

Kövess minket a facebookon
Hírlevél feliratkozás
*
*