Első olvasatranagyon fincsinek tűnik el fogom készíteni holnap reggelire.
20 dkg sonka felvágott vagy bármilyen felvágott,
20 dkg reszelt sajt
8 db tojás
2 evőkanál liszt
1,5 dl tejföl
1 kis csomó petrezselyem zöldje apróra vágva
ízlés szerint só - vagy vegeta.
gáz tepsi, alufólia, zsír
A tojásokat törjük egy mélytálba, hozzá adjuk a tejfölt, az apróra vagdalt petrezselyem zöldet, sót vagy vegetát, és ezt habverővel simára keverjük 2 evőkanál lisztet.
Majd alufóliával kibéleljük a tepsit, és disznó zsírral jól kizsírozzuk, kicsit olvasszuk meg a zsírt könnyebb a fóliára kenni.
Majd beleöntjük a rántottát, és előmelegített sütőben 15-perc alatt megsütjük.
Majd sütő papírra borítjuk ki és még melegen lehúzzuk az alúfóliát róla, ezután beborítjuk sonkával, de lehet közé kolbászt is tenni ízesítőként, erre egyenletesen elterítjük a reszelt sajtot.
Majd szorosan fel tekerjük, és így hagyjuk kihűlni.
Majd hűtőbe tesszük félnapra és azután szeleteljük, 1 cm vastag szeletekre.
Jó krumpli pürével, naturban de főzelékekhez is.
JÓ ÉTVÁGYAT HOZZÁ !!!
Sütés / főzés tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi díjazáson.
Itt könnyen megtanul főzni.
Az itt kezelt adatok bármilyen felhasználására az 1992. évi LXII tv ide vonatkozó rendelkezései az irányadóak, illetve a 1996 LVII. tv.: A tisztességtelen piaci magatartás és versenykorlátozás tilalmáról szóló 6§.