60 dkg liszt
3 db tojás
2 dl víz
1 teáskanál só
2 evk olaj
A lisztbe beleütjük a tojásokat, beleöntjük a sót és a vizet és elkeverjük. Jó simára kell keverni, szoktam mondani akkor jó mikor puffog a tészta .
,A tészta sűrűsége olyan legyen, hogy a nokedli szaggatóra kiöntve ne vándoroljon le róla, legyen rugalmas, kb a nagyon sűrű palacsinta tésztára emlékeztessen.
Közben egy nagyobb fazékban teszek forralni vízet ,ebbe kávéskanál sót és egy csepp olajat is rakok.
Ha jól elkevertem, kicsit félre szoktam tenni, hogy pihenjen, de akár rögtön is dolgozhatok vele.
A nokedli szaggatót a forrásban lévő vízzel teli edény tetejére teszem, és kiszaggatom a nokedlit. Ha egy adag kifőtt, megvárom, hogy a víz újra felforrjon, majd akkor kezdek neki a következő adaghoz. Ezt addig ismétlem, míg a tészta el nem fogy. Közben a kifőtt nokedlit mindig egy szűrő segítségével kiszedem a vízből ez fontos hogy hideg vízbe egy mélyebb edénybe öntöm,majd leszűröm, kicsit meglocsolom olajjal, hogy ne tapadjon össze, majd lefedem.
Ezután egy tálba felütöm a tojásokat picit sózom és a közben teflonban vagy serpenyőben elkészített nokedlit melegíteni kezdem ,a tojásokat felverjük és a nokedlira öntjük .
Friss salátával savanyúsággal nagyon finom .
Sütés / főzés tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi díjazáson.
Itt könnyen megtanul főzni.
Az itt kezelt adatok bármilyen felhasználására az 1992. évi LXII tv ide vonatkozó rendelkezései az irányadóak, illetve a 1996 LVII. tv.: A tisztességtelen piaci magatartás és versenykorlátozás tilalmáról szóló 6§.