Főoldal Bejelentkezés Regisztráció

Receptabc.hu

2025 május 4 vasárnap Mónika, Flórián névnapja

Főoldal » Leves / meleg recept ( tálaláskor ) » Tojásos leves krumpli főzés után Csilditől

felvitel dátuma: 2022-10-02 15:18:24       mai nézettség: 1       nézettség: 415
részletes recept
Tojásos leves krumpli főzés után Csilditől
Hozzávalók 6 személyre:

1 kisebb fej vöröshagyma

2 gerezd fokhagyma
0,5 dl étolaj
1 darab babérlevél
1 kávéskanál fűszerpaprika
1 evőkanál liszt
3 darab tojás

bors

delikát ízlés szerint

2 ev k liszt

Előkészületi idő: 10 perc


Főzési idő: 15 perc
Elkészítés:

A finomra vágott hagymát ,fokhagymát az olajon üvegesre pároljuk, rászórjuk a lisztet  és megszórjuk pirospaprikával. Átforgatjuk  finom rántássá és rögtön beleöntjük a krumpli főző vízbe Sóval, borssal, babérral és a delikáttal ízesítjük. Amikor kicsit forr óvatosan bele csurgatjuk a tojásokat  és 8 perc alatt készre főzzük a levest. Rakhatunk bele tésztát is ha úgy szeretjük.

 

Érdemes a nagymamáktól tanulni, hisz mindenhez értenek, mindig el lehet lesni tőlük valamilyen okosságot, amelynek hála sokkal élvezetesebb lesz a sütés, főzés.

A burgonya főzővizét sem szabad kiönteni. így lett a főtt gombóc vízből tojásos leves.

Szakács: Csildi


Hozzászólások/vélemények/üzenetek:
Még senki nem értékelte ezt a receptet, legyen Ön az első!
Értékelés: - nem muszáj értékelnie a receptet -
 
Hirdetések


keresőszavak: bio termék, gluténmentes termék, fűszerek, dekor termék, fémdobozos termék, konyhai eszközök

 


Sütés / főzés tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi díjazáson.
Itt könnyen megtanul főzni.

Kövess minket a facebookon
Hírlevél feliratkozás
*
*