1 kisebb fej vöröshagyma
2 gerezd fokhagyma
0,5 dl étolaj
1 darab babérlevél
1 kávéskanál fűszerpaprika
1 evőkanál liszt
3 darab tojás
só
bors
delikát ízlés szerint
2 ev k liszt
A finomra vágott hagymát ,fokhagymát az olajon üvegesre pároljuk, rászórjuk a lisztet és megszórjuk pirospaprikával. Átforgatjuk finom rántássá és rögtön beleöntjük a krumpli főző vízbe Sóval, borssal, babérral és a delikáttal ízesítjük. Amikor kicsit forr óvatosan bele csurgatjuk a tojásokat és 8 perc alatt készre főzzük a levest. Rakhatunk bele tésztát is ha úgy szeretjük.
Érdemes a nagymamáktól tanulni, hisz mindenhez értenek, mindig el lehet lesni tőlük valamilyen okosságot, amelynek hála sokkal élvezetesebb lesz a sütés, főzés.
A burgonya főzővizét sem szabad kiönteni. így lett a főtt gombóc vízből tojásos leves.
Sütés / főzés tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi díjazáson.
Itt könnyen megtanul főzni.
Az itt kezelt adatok bármilyen felhasználására az 1992. évi LXII tv ide vonatkozó rendelkezései az irányadóak, illetve a 1996 LVII. tv.: A tisztességtelen piaci magatartás és versenykorlátozás tilalmáról szóló 6§.