Szeretjük, különösen friss fejessaláta dukál hozzá!
(a mennyiség a személyek számától függ)
A szokásos módon galuska tésztát készítünk.
Egy fazékban vizet forralunk, sót és egy kis olajt adunk hozzá. Beleszaggatjuk a tésztát. Amikor feljönnek, még pár perc és leszűrjük.
Közben egy serpenyőben olajt forrósítunk, bele a kolbászt, átpörgetjük és rászedjük a galuskákat. Átforgatjuk, kicsit pirítjuk, majd a felvert tojást is ráöntjük. Készre sütjük.
Tálalhatjuk salátával, céklával, bármilyen savanyúval.
II. Zöldséges változat
Hozzávalók még: zöldborsó, metélőhagyma, fehérbors, ezeket tesszük először a serpenyőbe, majd a kolbászt. A továbbiakban az előzőek szerint folytatjuk.
III. Sajtos változat – Tálaláskor tehetünk még rá reszelt sajtot is.
Megjegyzés:
Készíthetjük „hamis galuskával” is. (Ez nagyon régi megoldás.) – Ez 2/3 rész liszt, 1/3 rész búzadara, kicsit több só, (borsot is lehet), és víz. Amíg a víz felforr, addig hagyjuk állni a masszát.
(Saját recept)
Sütés / főzés tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi díjazáson.
Itt könnyen megtanul főzni.
Az itt kezelt adatok bármilyen felhasználására az 1992. évi LXII tv ide vonatkozó rendelkezései az irányadóak, illetve a 1996 LVII. tv.: A tisztességtelen piaci magatartás és versenykorlátozás tilalmáról szóló 6§.