Főoldal Bejelentkezés Regisztráció

Receptabc.hu

2025 április 20 vasárnap Tivadar névnapja

Főoldal » Tojásos galuskák másképpen

felvitel dátuma: 2011-03-07 14:49:03       mai nézettség: 1       nézettség: 1844
részletes recept
Tojásos galuskák másképpen
Hozzávalók 1 személyre:

(a mennyiség a személyek számától függ)

  • liszt
  • tojás
  • víz
  • kolbász aprítva/virsli, debreceni, sonka stb.
  • olaj
Előkészületi idő: 5 perc


Főzési idő: 10 perc
Elkészítés:

A szokásos módon galuska tésztát készítünk.
Egy fazékban vizet forralunk, sót és egy kis olajt adunk hozzá. Beleszaggatjuk a tésztát. Amikor feljönnek, még pár perc és leszűrjük.
Közben egy serpenyőben olajt forrósítunk, bele a kolbászt, átpörgetjük és rászedjük a galuskákat. Átforgatjuk, kicsit pirítjuk, majd a felvert tojást is ráöntjük. Készre sütjük.

Tálalhatjuk salátával, céklával, bármilyen savanyúval.

II. Zöldséges változat
Hozzávalók még: zöldborsó, metélőhagyma, fehérbors, ezeket tesszük először a serpenyőbe, majd a kolbászt. A továbbiakban az előzőek szerint folytatjuk.

III. Sajtos változat – Tálaláskor tehetünk még rá reszelt sajtot is.

Megjegyzés:
Készíthetjük „hamis galuskával” is. (Ez nagyon régi megoldás.) – Ez 2/3 rész liszt, 1/3 rész búzadara, kicsit több só, (borsot is lehet), és víz. Amíg a víz felforr, addig hagyjuk állni a masszát.

(Saját recept)


 

Szakács: Zia


Hozzászólások/vélemények/üzenetek:

0/10 bono 2011 március 7

Szeretjük, különösen friss fejessaláta dukál hozzá!

Értékelés: - nem muszáj értékelnie a receptet -
 
Hirdetések


keresőszavak: bio termék, gluténmentes termék, fűszerek, dekor termék, fémdobozos termék, konyhai eszközök

 


Sütés / főzés tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi díjazáson.
Itt könnyen megtanul főzni.

Kövess minket a facebookon
Hírlevél feliratkozás
*
*