Főoldal Bejelentkezés Regisztráció

Receptabc.hu

2025 április 10 csütörtök Zsolt névnapja

Főoldal » Hús étel recept » Tojásos búbos hús

felvitel dátuma: 2011-11-15 16:55:52       mai nézettség: 1       nézettség: 3613
részletes recept
Tojásos búbos hús
Hozzávalók 4 személyre:

4 szele karaj csont nélkül

5 db tojás

10 dkg húsos füstölt szalonna

10 dkg sonka

1 fej vöröshagyma

10 dkg zöldborsó / mirelit vagy konzerv /

3 db szikkadt zsemle

2 dl tej

ételízesítő

őrölt fekete bors

étolaj

Előkészületi idő: 20 perc

Sütési idő: 40 perc

Elkészítés:

Előkészítés:A karajszeleteket kiklopfoljuk,sózzuk.A hagymát,szalonnát,sonkát apró kockákra vágjuk.A tojásokból négyet megfőzünk.A zsemléket tejbe áztatjuk majd kinyomkodjuk.

Elkészítés:A szalonnát kipirítjuk,megdinszteljük rajta a hagymát.Rátesszük a sonkát,pár percig pirítjuk majd beletesszük a zöldborsót.Sózzuk,borsozzuk,pici ételízesítőt adunk hozzá 8-10 percig pároljuk.Hozzákeverjük a kockákra vagy szeletekre vágott főtt tojásokat,kinyomkodott zsemléket és egy nyers egész tojást.A tölteléket összedolgozzuk.A hússzeleteket kiolajozott tepsibe tesszük egymás mellé majd mindegyikre halmozunk a töltelékből bőven.Pici vizet öntünk alá és sütőben 35-40 perc alatt megsütjük.

étvágyat kívánok hozzá!

Szakács: Kautz József


Hozzászólások/vélemények/üzenetek:

0/10 anna51 2011 november 15

Nagyon jó a recept, hasonlót már készítettem, most ezt fogom megkóstolni! Koszi!

0/10 csoti.henriette 2011 november 15

Nagyon mutatós, gratulálok!

0/10 kautz1009 2011 november 16

Köszi szépen,kedves tőletek!!

Értékelés: - nem muszáj értékelnie a receptet -
 
Hirdetések


keresőszavak: bio termék, gluténmentes termék, fűszerek, dekor termék, fémdobozos termék, konyhai eszközök

 


Sütés / főzés tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi díjazáson.
Itt könnyen megtanul főzni.

Kövess minket a facebookon
Hírlevél feliratkozás
*
*