A tésztához:
750 g finomliszt
30 g éleszto
4 ek cukor
1 csomag vaníliás cukor
csipetnyi só
200 ml étolaj
375 ml langyos tej
A toltelékhez:
lekvár
100 ml langyos tejben elmorzsoljuk az élesztot, 1 ek cukrot teszunk, és felfuttatjuk az élesztot. A lisztet átszitáljuk, csipetnyi sót adunk hozzá, majd a tobbi alapanyagot és végul az élesztot. Sima, rugalmas tésztává gyúrjuk, amelyet letakarva meleg helyen hagyjuk megkelni.
A megkelt tésztát átgyúrjuk és 3 egyenlo részre osztjuk. Minden részt szétsodrunk és négyzetekre vágjuk, amelynek kozepébe lekvárt rakunk és alaposan betakarjuk. A kész buktákat olajjal megkent tepsire rakjuk, ahol hagyjuk még kelni. Minden buktát olajjal megkenjuk és elomelegített sutoben 190 fokon aranybarnára sutjuk.
Tipp: Nagyon finom szilvával is.
Sütés / főzés tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi díjazáson.
Itt könnyen megtanul főzni.
Az itt kezelt adatok bármilyen felhasználására az 1992. évi LXII tv ide vonatkozó rendelkezései az irányadóak, illetve a 1996 LVII. tv.: A tisztességtelen piaci magatartás és versenykorlátozás tilalmáról szóló 6§.