Elkészítés:
A tojásokat 20 dkg cukorral kikeverjük.
Beleszitáljuk a sütőporral elvegyített lisztet,és közben hozzáadunk 7 evk. tejet.Margarinnal kikent 32x39 cm-es tepsibe simítjuk,és előmelegített sütőben 200 fokon 10 pecig sütjük.
A meghámozott,feldarabolt almát 10 dkg cukorral,az alma-és citromlével meg a citromhéjjal felforraljuk,majd fedő alatt 5-6 percig főzzük.
Hozzáadjuk az 1 dl tejben elkevert pudingport,a maradék tejjel felöntjük és 1 percig fözzük.
Fémtálban kb. 45 perc alatt kihütjük.
Az almakompótot a tésztalapra halmozzuk,és hűtőbe tesszük.
A tejfölt a vanílliavelővel és a többi cukorral ízesítjük.
A felmelegített likörben feloldott zselatint 2-3 evk. tejföllel elkeverjük,majd a többi tejfölhöz adjuk,és hűtöbe teszzük.
A tejszínt felkeverjük.A habot a krémbe forgatjuk,és 5 evk kivételével a kompótra simítjuk.
A félretett habbal,likőrrel és koktélcseresznyével díszítve behűtjük
Sütés / főzés tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi díjazáson.
Itt könnyen megtanul főzni.
Az itt kezelt adatok bármilyen felhasználására az 1992. évi LXII tv ide vonatkozó rendelkezései az irányadóak, illetve a 1996 LVII. tv.: A tisztességtelen piaci magatartás és versenykorlátozás tilalmáról szóló 6§.