Főoldal Bejelentkezés Regisztráció

Receptabc.hu

2025 április 8 kedd Dénes névnapja

Főoldal » Tojáslikőrös Almakocka

felvitel dátuma: 2011-03-31 17:55:49       mai nézettség: 2       nézettség: 740
részletes recept
Tojáslikőrös Almakocka
Hozzávalók 1 személyre:
Hozzávalók:
5 tojás
35 dkg cukor
20 dkg liszt
2 tk Dr.sütőpor
7 evk+4 dl tej
2,5 kg alma
2,5 dl almalé
2 zacskó Dr.vanillia pudingpor(főzős)
8 lap vagy 24 g zselatin
300 g tejfől
1 vanilliarúd
1 dl tojáslikör
500 g tejszín
Előkészületi idő: 80 perc

Sütési idő: 15 perc

Elkészítés:

Elkészítés:
A tojásokat 20 dkg cukorral kikeverjük.
Beleszitáljuk a sütőporral elvegyített lisztet,és közben hozzáadunk 7 evk. tejet.Margarinnal kikent 32x39 cm-es tepsibe simítjuk,és előmelegített sütőben 200 fokon 10 pecig sütjük.
A meghámozott,feldarabolt almát 10 dkg cukorral,az alma-és citromlével meg a citromhéjjal felforraljuk,majd fedő alatt 5-6 percig főzzük.
Hozzáadjuk az 1 dl tejben elkevert pudingport,a maradék tejjel felöntjük és 1 percig fözzük.
Fémtálban kb. 45 perc alatt kihütjük.
Az almakompótot a tésztalapra halmozzuk,és hűtőbe tesszük.
A tejfölt a vanílliavelővel és a többi cukorral ízesítjük.
A felmelegített likörben feloldott zselatint 2-3 evk. tejföllel elkeverjük,majd a többi tejfölhöz adjuk,és hűtöbe teszzük.
A tejszínt felkeverjük.A habot a krémbe forgatjuk,és 5 evk kivételével a kompótra simítjuk.
A félretett habbal,likőrrel és koktélcseresznyével díszítve behűtjük

Szakács: Ágica


Hozzászólások/vélemények/üzenetek:
Még senki nem értékelte ezt a receptet, legyen Ön az első!
Értékelés: - nem muszáj értékelnie a receptet -
 
Hirdetések


keresőszavak: bio termék, gluténmentes termék, fűszerek, dekor termék, fémdobozos termék, konyhai eszközök

 


Sütés / főzés tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi díjazáson.
Itt könnyen megtanul főzni.

Kövess minket a facebookon
Hírlevél feliratkozás
*
*