Hozzávalók tészta:
21 dkg vaj
21 dkg liszt
10 dkg porcukor
2 cs vaníliacukor
11 dkg darált mandula
Hozzávalók krém:
500 ml. habtejszín
20 dkg csokoládé
A tészta hozzávalóit jól összedolgozzuk, sütőpapíron három lapot nyújtunk, majd külön - külön mindegyiket 145 fokos légkeveréses sütőben 15- 20 percig szép világosra sütjük.
A tejszínhabot 4-5 dkg porcukorral felverjük, a csokoládét vízgőz fölött megolvasztjuk egy csepp olajjal, végük a felvert tejszínhabhoz keverjük és a lapok közzé töltjük, majd a tetejét is bevonjuk vele.
Hagyjuk összeérni, jó, ha egy éjszakát pihen, hogy megpuhuljon a tésztalap.
Jó étvágyat hozzá!
saját recept
Sütés / főzés tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi díjazáson.
Itt könnyen megtanul főzni.
Az itt kezelt adatok bármilyen felhasználására az 1992. évi LXII tv ide vonatkozó rendelkezései az irányadóak, illetve a 1996 LVII. tv.: A tisztességtelen piaci magatartás és versenykorlátozás tilalmáról szóló 6§.