Főoldal Bejelentkezés Regisztráció

Receptabc.hu

2025 április 17 csütörtök Rudolf névnapja

Főoldal » Tofu hambágu / Tofu fasirt

felvitel dátuma: 2011-04-28 10:05:16       mai nézettség: 1       nézettség: 2252
részletes recept
Tofu hambágu / Tofu fasirt
Hozzávalók 2 személyre:
  • fél doboz momendófu
  • 10 dkg darálthús
  • 20 g apritott vöröshagyma
  • 1 kis tojás
  • 40 ml zsemlemorzsa
  • só, bors

 

  • 60 ml dashi lé
  • 2 ek szójaszósz
  • kevés gyömbérlé
  • keményitő
Előkészületi idő: 0 perc


Elkészítés:

A tofut hosszában kettévágjuk, és kb 15 percre itatóspapirra tesszük, felülre is papirt teszünk, és ráfektetünk egy tányért. Igy nagyon jól kijön belőle a felesleges viz.

Utána összegyúrjuk a többi hozzávalóval, és lapos fasirtokat készitünk belőle.
Egyik tenyerünkből a másikba dobálva a fasirtot, szépen kimegy belőle a levegő, és sokkal jobb lesz a fasirtunk.

Egy serpenyőben olajat hevitünk, beletesszük a fasirtokat, felöntjük egy kevés fehérborral, vagy szakével, lefedjük és kis lángon átsütjük.
Ha úgy gondoljuk, hogy átsült, akkor nagyobbra vesszük a lángot, hogy egy kis szint is kapjon, majd megforditjuk, és azt az oldalát is megpiritjuk.
Tányérra helyezzük, leöntjük a szósszal.

Szósz: Felmelegitjük a dashilét, a szójaszószt, a gyömbérlét, majd belekeverjük a hidegvizzel elkevert keményitőt.
(Mi a szószba még tettünk dinsztelt hagymát és babcsirát is.)

Jó étvágyat kivánok!

Szakács: Julcsi


Hozzászólások/vélemények/üzenetek:
Még senki nem értékelte ezt a receptet, legyen Ön az első!
Értékelés: - nem muszáj értékelnie a receptet -
 
Hirdetések


keresőszavak: bio termék, gluténmentes termék, fűszerek, dekor termék, fémdobozos termék, konyhai eszközök

 


Sütés / főzés tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi díjazáson.
Itt könnyen megtanul főzni.

Kövess minket a facebookon
Hírlevél feliratkozás
*
*