3-4 db közepes burgonya
1 db tojás
2-3 ek tejföl
egy darabka póréhagyma
1 ek aprított metélőhagyma
2 csapott ek Miklós’ Universal mix liszt
2 ek reszelt sajt
1 tk só
½ mk őrölt fekete bors
5 ek napraforgóolaj a sütéshez
A tetejére:
2 dl tejföl
5 dkg reszelt sajt (füstölt is lehet)
A krumplikat meghámozzuk, kis lyukú reszelőn lereszeljük. A tojást összekeverjük a tejföllel, belekeverjük a krumpliba az összeaprított póréhagymával, metélőhagymával, liszttel, reszelt sajttal együtt. Sózzuk, borsozzuk. Egy serpenyőben egy kevés olajat hevítünk, és a masszából evőkanálnyi adagokat teszünk a serpenyőbe, a kanál hátával laposra simítjuk. Nagyon lassan megsütjük az egyik oldalát (ha nem sül át eléggé, nehéz lesz megfordítani, széteshet), aztán átfordítjuk, és megpirítjuk a másik oldalát is. Tálaláskor tejföllel megkenjük, reszelt sajttal megszórjuk.
Itt megtanul főzni.
Sütési tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi nyeremény sorsoláson!
---
Az itt kezelt adatok bármilyen felhasználására az 1992. évi LXII tv ide vonatkozó rendelkezései az irányadóak, illetve a 1996 LVII. tv.: A tisztességtelen piaci magatartás és versenykorlátozás tilalmáról szóló 6§.