Hozzávalók:
Kovász: 20 dkg graham liszt, 10 g élesztő, 2 dl víz, 1 tk cukor, ezeket este bekeverem, letakarom és hagyom egy éjszaka állni és reggel lehet sütni vele.
Másnap kimérek 40 dkg fehér kenyérlisztet, 10 dkg grahan lisztet, 10 dk réteslisztet, 2 teáskanál só, 25 g élesztő, 6 dkg olvasztott vaj, és az összes kovász., és kb 2,5 dl langyos víz.
A hozzávalókat gépel ki dagasztom 10 percig, majd még táblán is olyan 5 percig szép simára, kelesztő tálba teszem 45 – 50 percig kelesztem. Majd ezután megformálom, és Szilikonos papírral bélelt jénaiba teszem, letakarva duplára kelesztem kb 40 percig. Közbe előmelegítem a sütőt, ha meg kelt akkor 3 -4 helye bevágom a tetejét vízzel bespriccelem a kenyeret és a tetőt. Magvakat szórok a kenyérre, és 25 percig 220 fokon sütöm, majd 25 perc után 200 fokra vissza veszem a hőfokot. Én amikor vissza vettem a hőfokot akkor már tető nélkü sütöm 1,30 percig az és sütőmbe.
Sütés / főzés tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi díjazáson.
Itt könnyen megtanul főzni.
Az itt kezelt adatok bármilyen felhasználására az 1992. évi LXII tv ide vonatkozó rendelkezései az irányadóak, illetve a 1996 LVII. tv.: A tisztességtelen piaci magatartás és versenykorlátozás tilalmáról szóló 6§.