Főoldal Bejelentkezés Regisztráció

Receptabc.hu

2025 május 12 hétfő Pongrác névnapja

Főoldal » 100 éves étel receptek » Többféle lisztből készül kenyér

felvitel dátuma: 2014-03-26 15:31:46       mai nézettség: 1       nézettség: 1094
részletes recept
Többféle lisztből készül kenyér
Hozzávalók 4 személyre:

Hozzávalók

100 g  teljes kiőrlésű rozsliszt, 200 g BL-196 teljes kiőrlésű búzaliszt, 3kk , csipet aszkorbin, 1 kk sikér, 15g élesztő, 1 ek olaj, 1 – 1,5 dl víz 1 ek magkeverékek

 

Gyors kovász: 20 dkg graham liszt, 1 teáskanál cukor, 1g élesztő, 2 dl víz, össze keverjük egy éjszakát állni hagyjuk a konyhába letakarva. reggel egy savanykás illata van

Előkészületi idő: 180 perc

Sütési idő: 45 perc

Elkészítés:
  1. Kenyér elkészítése
  2. Másnap reggel ehhez a kovászhoz hozzáadjuk a többi alapanyagot és kézzel alaposan összegyúrjuk, dagasztjuk. 1-1,5 órára a tálban hagyjuk, letakarva.
  3. A megkelt tésztát enyhén lisztezett felületre tesszük, gyengén meglisztezzük és kissé ellapogatjuk. Két oldalát behajtjuk és feltekerjük.
  4. Sütőpapírral bélelt jénaiba tesszük, letakarjuk és 60 percig tovább kelesztjük. Közben a sütőt előmelegítjük 220 fokra.
  5. Amikor letelt a 60 perc, a kenyér közepét egy éles késsel vagy pengével bevágjuk, vízzel megpermetezzük (kenyeret és a jénai tetejét is) majd a tetejével letakarjuk.
  6. Előmelegített sütőben 220 fokon 45 – 90  percig sütjük, nekem ennyi idő kellet mert gázos sütőm  van.
  7. Ezekből a lisztekből most próbáltam először ezt a kenyeret, és így sikerült
Szakács: Ilona


Hozzászólások/vélemények/üzenetek:
Még senki nem értékelte ezt a receptet, legyen Ön az első!
Értékelés: - nem muszáj értékelnie a receptet -
 
Hirdetések


keresőszavak: bio termék, gluténmentes termék, fűszerek, dekor termék, fémdobozos termék, konyhai eszközök

 


Sütés / főzés tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi díjazáson.
Itt könnyen megtanul főzni.

Kövess minket a facebookon
Hírlevél feliratkozás
*
*