Nagyon szép lett, az ízét is ismerem, nagyon finom, Hugikám!
Hozzávalók: 50 dkg. Mascarpone sajt,3 evőkanál cukor, 6 db. tojás, 2 vaniliás cukor, 1 dl. Amaretto likör, 3 dl. kávé, 1 dl. tej, 5l. tejszin, Tetejére, csoki reszelék, vagy kakaó por.4 cs. habfixáló
2 csa babapiskóta
Elkészítés:
1. A sajtot a 6 tojás sárgáját, és a 3 evőkanál cukrot kikeverni.
2.A tejszeint kemény habbá verni a habfixálóval.
3.A tojáfehérjét a vaniliás cukorral kemény habbá verjük.
4. Az egészet egy nagy tálban összekeverjük, és egy evőkanál zselatint, feloldunk 1 dl. vízzel kihütjük, és a krémhez keverjük.
A kávéhoz öntjük a tejet, és a likört..
Egy kapcsos torta formában elkezdjük rakni a babapiskótát, rá egysor krém, majd ismét babapiskóta.Úgy tegyük, hogy a rém kerüljön a tetejére.Meghintjük kakaó pórral. A krémből hagyunk egy keveset, az oldal díszítéshez. A szélét is díszíthetjük a krémmel.
Sütés / főzés tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi díjazáson.
Itt könnyen megtanul főzni.
Az itt kezelt adatok bármilyen felhasználására az 1992. évi LXII tv ide vonatkozó rendelkezései az irányadóak, illetve a 1996 LVII. tv.: A tisztességtelen piaci magatartás és versenykorlátozás tilalmáról szóló 6§.