Piskótához:
6 tojás
12 evőkanál cukor
pici só
1 csomag vaníliás cukor
8 evőkanál szitált liszt
1 csomag vaníliás puding
1/2 csomag sütőpor
Krém:
6 tojás
3 dl tej
1 cs, vaníliás cukor
1 cs. vaníliás pudingpor
50 dkg mascarpone sajt
6 evőkanál cukor
2 evőkanál zselatin
1/2 rumaroma
1 dl erős kávé
2 kockacukor
1 kávétejszín
3-3 dl növényi tejszín
Díszítéshez:
kakaópor, csoki reszelék
A tojásokat szétválasztjuk, kemény habbá verjük a pici sóval és a cukor felével a fehérjét. A másik adag cukorral a tojások sárgáját is habosra keverjük, hozzáadjuk a vaníliás cukrot, és a van. pudingport is.
A két masszát óvatosan összekverjük, majd a sütőporos lisztet lassan hozzáadagoljuk. A kapcsos tortaformát kibéleljük sütőpapírral, a masszát beleöntjük, majd előmelegített sütőben 180 fokon készre sütjük kb. 25-30 alatt (tűpróba)
Krém készítése:
A tejből, zselatinból és pudingból krémet főzünk.
A tojások fehérjét sóval kemény habnak felverjük, majd a forró krémhez adjuk lassan belekeverve. A tojások sárgáját habosra keverjük a cukorral és a vaníliás cukorral, majd hozzadjuk a mascarpone sajtot is. A két krémet lassan egybedolgozzuk.
A kihúlt tortalalpot ketté vágjuk, hogy az alja vékonyabb legyen( kb 2 cs). A kávéhoz adjuk hozzá a rumaromát és a kockacukrot meg a kávétejszínt és ezzel locsoljuk be mindkét lapot.
A tortaformát béleljük ki folpackkal. Az egész krémet beleöntjük. A piskóta felső lapját darabokra tépkedjük, majd a krémbe egy villa segítségével elszórtan belenyomkodjuk, úgy, hogy elsülyedjenek a krémbe. A másik lalpot óvatosan helyezzük a masszára. Fagyasztóban 3 órára dermesztjük. Egy gyor mozdulattal kiborítjuk egy kerek tálcára, majd lekapcsoljuk a formát róla, óvatosan lehúzzuk a folpackkot. A másik adag 3 dl tejszínt keményre felverjük, és bekenjük vele a tortát. Az oldalát egy villa segítségével csíkozzuk,, tetejét beszórjuk kakaóval, oldalát csokireszelékkel díszítjük.
Sütés / főzés tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi díjazáson.
Itt könnyen megtanul főzni.
Az itt kezelt adatok bármilyen felhasználására az 1992. évi LXII tv ide vonatkozó rendelkezései az irányadóak, illetve a 1996 LVII. tv.: A tisztességtelen piaci magatartás és versenykorlátozás tilalmáról szóló 6§.