Főoldal Bejelentkezés Regisztráció

Receptabc.hu

2025 április 10 csütörtök Zsolt névnapja

Főoldal » Tiramisu_ahogy én készítem

felvitel dátuma: 2012-03-20 21:00:36       mai nézettség: 1       nézettség: 1549
részletes recept
Tiramisu_ahogy én készítem
Hozzávalók 10 személyre:
  • 500 gr Mascarpone
  • 5 ek cukor
  • 6 tojás
  • 6 dl tejszínhab (nemnövényi tejszín)
  • 2 cs. vaníliás cukor
  • 1 dl Amaretto likőr
  • 4 dl kávé egy
  • 1/5 dl tej
  • 400 gr babapiskóta
  • idény gyümölcs vagy jól lecsepegtetet, megszárított kompót
Előkészületi idő: 50 perc


Főzési idő: 10 perc
Elkészítés:

A Maskarpone-t a 6 tojás sárgájával kikeverem a 3 l-es Konyhaművész Pro Tálban és hozzákeverem a porcukor

A 6 db tojás fehérjét a Mérő- Mix-ben kemény habbá verem a vaníliás cukorral. A habot a Mascarpone-hoz keverem.

Ezután a tejszínt is beleöntöm a Mérő- Mix-be és keményre felverem, eleinte 1-es fokozaton a robotgéppel, majd mikor kezd krémesedni 2-esre, kapcsolok, és mikor sűrűsödik, akkor 3-as fokozatra. Így kemény habot kapunk, nem kell habfixáló bele. ( A tejszín hideg legyen!)

 Egy tálban összekeverjük a kávét, tejet, Amaretto likőrt és ebbe fogjuk mártogatni a babapiskótát.

Előkészítjük a dobozokat, amibe el fogjuk készíteni a Tiramisut. Szerintem két sor piskóta és 3 sor krém bőven elég, tehát olyan edényeket válasszunk a készletünkből, amivel így megtelik az edény.

Tehát megforgatjuk a piskótákat a kávés keverékben és lerakjuk az edény aljára. Erre kerül egy rész krém, amit a Mesterfogás Szilikon Keverő segítségével elsimítunk. Majd újra piskóta és végül krém a tetejére.

A Konyhaművész Reszelővel csokoládét reszelünk a tetejére. Az eredeti receptek szerint natúr kakaóport kell szitálni , de mi ezt nem szeretjük.

Hűtőbe tesszük egy éjszakára, de akár egy egész napra is lehet.

Az én Tupperware Tárolóm: 24x15x5 cm-es. Ebből kell kettő és talán egy kisebb, azt majd meglátod menet közben. Én ezt a simát egy edénnyel készítettem, amibe fele piskóta és fele krém ment bele. A másik felét nagyobb, vagyis magasabba tettem, és az első sor krémre gyümölcsöt helyeztem. Ezt láthatod is majd a fázis képeken.

TIPP: A gyümölcsös változathoz javaslom a krémbe keverni egy kis zselatint, ha kompóttal készítjük!!

Elkészítéséhez javasolt Tupperware termékek:

  • 1,5 l-es Kis Füles Tál
  • TW Szűrő
  • Konyhaművész Mérőkancsók
  • 3l-es Konyhaművész Pro Tál
  • Mérő- Mix
  • Mesterfogás Szilikon Keverő
  • Bármely 3 szögletes vagy akár kerek tároló edényünk
  • Mesterfogás Tortalapát.
Szakács: Marcsi64


Hozzászólások/vélemények/üzenetek:

0/10 kautz1009 2012 március 21

Nagyon tetszik!!Gratula!!:))

0/10 rozalindaa 2012 március 21

Nekem a fotóid tetszenek, gratulálok nagyon ügyes vagy. Természetesen a sütik is finomak lehetnek :-))

0/10 Marcsi64 2012 március 21

Köszönöm József és Rozalinda.

Értékelés: - nem muszáj értékelnie a receptet -
 
Hirdetések


keresőszavak: bio termék, gluténmentes termék, fűszerek, dekor termék, fémdobozos termék, konyhai eszközök

 


Sütés / főzés tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi díjazáson.
Itt könnyen megtanul főzni.

Kövess minket a facebookon
Hírlevél feliratkozás
*
*