Klári, nagyon jó a recept. A kenovaj az szlovákul nátierkové maslo, arra gondoltál? Van natúrban is nálunk, bár még így nem használtam, de kipróbálnám!
4 doboz tejszines kenővaj,4 doboz tejföl, 2 csomag vaníliás cukor, porcukor izlés szerint, 2 adag presszókávé, pici rum vagy brandy és 400 g babapiskóta.
A kenővajat a tejfölt a vaníliás cukrot és a porcukrot habosra keverjük és 2 részre osztjuk. . A tiramisu formát /lehet tepsi, tűzállótál, tortaforma/ kibéleljuk fóliával kirakjuk babapiskótával amit enyhén meglocsolunk kávéval, /ha csak felnőttek részére készítjük a kávét megbolondíthatjuk egy kis rummal vagy brandyval/ tetejére simítjuk a krém egyik felét majd újabb sor babapiskóta következik ezt szintén meglocsoljuk kávéval a maradék kémmel befedjük és megszórjuk kakaóporral. A formába töltött tiramisut lefedjuk fóliával és egy éjszakára a hűtőbe tesszük.Tetszés szerint szeleteljük és tálaljuk.
Sütés / főzés tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi díjazáson.
Itt könnyen megtanul főzni.
Az itt kezelt adatok bármilyen felhasználására az 1992. évi LXII tv ide vonatkozó rendelkezései az irányadóak, illetve a 1996 LVII. tv.: A tisztességtelen piaci magatartás és versenykorlátozás tilalmáról szóló 6§.