ezt en is kiprobalom finom lehet!nagyon szeretem a brokkolit!
Ez –egyfajta- köret Amerikából!
Gyorsrizs és tészta keveréke, különböző ízesítéssel. /csirke, marha/
Egyéb hozzávalókkal önálló ételként is tálalható.
Évek óta készítem itthon, a saját íz emlékeim alapján, eddig csak köretként húsok mellé tálaltam.
Most találtam egy képanyagot, így annak alapján csirkehússal és brokkolival készítettem el.
A film linken sajtot is tesznek rá a végén. Én nem szoktam, elhagyható!
Hozzávalók:
1 bögre rizs /válogatva, mosva/
3-5 dkg cérnácska /apró cérnametélt/
30-40 dkg brokkoli
1 kis fej hagyma
vaj, vagy olaj
fél csirkemell filé
1 húsleves kocka
2 bögre víz
fűszerek: só, fehérbors, sáfrány/kurkuma/, szárított bazsalikom és kakukkfű
Elkészítés:
A cérnácskát egy kis zsiradékon pirosra pirítjuk /óvatosan, mert hamar megég/.
A hagymát apróra vágjuk és olajon, /vajon/ a rizs hozzáadásával megpirítjuk, majd hozzáadjuk
a megpirított cérnácskát és egy-egy kávéskanállal a fűszereket. Összekeverjük és 2 bögre vízzel felöntjük.
Beletesszük a leveskockát. Sót ízlés szerint, figyelembe véve a leveskocka só tartalmát. Felforraljuk.
Ekkor hozzáadjuk a kockára vágott csirkehúst és lassú tűzön 15 percig főzzük, ezt követően
hozzáadjuk a rózsáira szedett brokkolit és készre főzzük.
Sütés / főzés tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi díjazáson.
Itt könnyen megtanul főzni.
Az itt kezelt adatok bármilyen felhasználására az 1992. évi LXII tv ide vonatkozó rendelkezései az irányadóak, illetve a 1996 LVII. tv.: A tisztességtelen piaci magatartás és versenykorlátozás tilalmáról szóló 6§.