Főoldal Bejelentkezés Regisztráció

Receptabc.hu

2025 április 17 csütörtök Rudolf névnapja

Főoldal » Tésztás egytál

felvitel dátuma: 2015-02-17 07:46:40       mai nézettség: 1       nézettség: 1403
részletes recept
Tésztás egytál
Hozzávalók 4 személyre:

50 dkg darált sertéshús

5 dkg kolozsvári szalonna

1 nagyobb fej lilahagyma

2 gerezd fokhagyma

2 ek. sűrített paradicsom

3 ek. olaj

ételízesítő ízlés szerint

őrölt bors

+ Soós Premio Duró szarvacska tészta (kifőzéséhez és olaj a vízbe)

+ reszelt sajt

Előkészületi idő: 15 perc


Főzési idő: 30 perc
Elkészítés:

A hagymát kisebb kockákra vágjuk, a fokhagyma gerezdeket vékonyra szeleteljük. A kolozsvári szalonnát kockázzuk, majd a felhevített olajra dobjuk. Amikor kicsit megpirul, akkor hozzá tesszük a hagymát és fokhagymát, és hagyjuk, hogy szépen azok is színt kapjanak. Csak óvatosan, mert a fokhagyma könnyen megéghet. Rátesszük a darálthúst, alaposan átforgatjuk, kevergetjük fehéredésig, majd rátesszük  a fűszerpaprikát, felöntjük egy korty vízzel, és megszórjuk ételízeítővel, őrölt borssal. Egy decinyi vízben elkeverjük a paradicsompürét és a húsra öntjük. Lefedve hagyjuk főni, majd ha a hús megpuhult, lepirítjuk, hogy csak szaft, és ne víz maradjon alatta. Közben a szokásos módon kifőzzük a tésztát, jól lecsepegtetjük, majd összekeverjük a raguval. Tányérokra szedjük, és megszórjuk reszelt sajttal.

Szakács: Timcsi


Film link: http://ugymintotthon.blogspot.hu/

Hozzászólások/vélemények/üzenetek:
Még senki nem értékelte ezt a receptet, legyen Ön az első!
Értékelés: - nem muszáj értékelnie a receptet -
 
Hirdetések


keresőszavak: bio termék, gluténmentes termék, fűszerek, dekor termék, fémdobozos termék, konyhai eszközök

 


Sütés / főzés tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi díjazáson.
Itt könnyen megtanul főzni.

Kövess minket a facebookon
Hírlevél feliratkozás
*
*