50 dkg darált sertéshús
5 dkg kolozsvári szalonna
1 nagyobb fej lilahagyma
2 gerezd fokhagyma
2 ek. sűrített paradicsom
3 ek. olaj
ételízesítő ízlés szerint
őrölt bors
+ Soós Premio Duró szarvacska tészta (kifőzéséhez só és olaj a vízbe)
+ reszelt sajt
A hagymát kisebb kockákra vágjuk, a fokhagyma gerezdeket vékonyra szeleteljük. A kolozsvári szalonnát kockázzuk, majd a felhevített olajra dobjuk. Amikor kicsit megpirul, akkor hozzá tesszük a hagymát és fokhagymát, és hagyjuk, hogy szépen azok is színt kapjanak. Csak óvatosan, mert a fokhagyma könnyen megéghet. Rátesszük a darálthúst, alaposan átforgatjuk, kevergetjük fehéredésig, majd rátesszük a fűszerpaprikát, felöntjük egy korty vízzel, és megszórjuk ételízeítővel, őrölt borssal. Egy decinyi vízben elkeverjük a paradicsompürét és a húsra öntjük. Lefedve hagyjuk főni, majd ha a hús megpuhult, lepirítjuk, hogy csak szaft, és ne víz maradjon alatta. Közben a szokásos módon kifőzzük a tésztát, jól lecsepegtetjük, majd összekeverjük a raguval. Tányérokra szedjük, és megszórjuk reszelt sajttal.
Sütés / főzés tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi díjazáson.
Itt könnyen megtanul főzni.
Az itt kezelt adatok bármilyen felhasználására az 1992. évi LXII tv ide vonatkozó rendelkezései az irányadóak, illetve a 1996 LVII. tv.: A tisztességtelen piaci magatartás és versenykorlátozás tilalmáról szóló 6§.