Hozzávalók.
5db felső csirkecomb
50 dkg csirkemell
20 dkg zöldborsó
1/2 szál sárgarépa
6db tojás
35 dkg rizsliszt
1 dl rizstej házi készítésű
1 teáskanál szódabikarbóna
1/2 mokkáskanál sütőpor
őrölt pirospaprika, fehérbors, só, bazsalikom, 10 dkg reszelt sajt
A combokat félig megfőzzük, majd csikókra vágjuk. A csirkemellet is felvágjuk majd fűszerezzük a leírt fűszerekkel (pácoljuk), 10 percet érni hagyjuk. Majd megsütjük zsiradékon nem kell agyon sütni mert még fog sülni.
Tészta elkészítése.
A liszthez hozzáadjuk a szódabikarbónát, sütőport, sót. A tojásokat kettéválasztottam, a sárgájához adtam a lisztet valamint a pirospaprikát és a zöldborsót és a sárgarépát amit apró kockára vágtam. Közbe hozzáadtam a rizstejet is, ha a massza egy kicsit több rizstejet kíván óvatosan adhatunk hozzá egy kicsit! Majd a legvégén a habbá vert tojásfehérjét keverjük a masszához. A tésztaalapot ketté választjuk, az egyikbe a csirkemellet a másikba a combot tesszük. Összekeverjük és sütőedénybe téve sütjük. Előmelegített sütőben 180 fokon 40 percig. Ha a teteje jobban barnulna akkor sütőpapírral letakarhatjuk.
Én köretnek franciasalátát készítettem. Ami tojás, tej és cukormentes. A mustárt házi készítésű gluténmentes mustárral készült.
Sütés / főzés tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi díjazáson.
Itt könnyen megtanul főzni.
Az itt kezelt adatok bármilyen felhasználására az 1992. évi LXII tv ide vonatkozó rendelkezései az irányadóak, illetve a 1996 LVII. tv.: A tisztességtelen piaci magatartás és versenykorlátozás tilalmáról szóló 6§.