Nekem nagyon tetszik, meg is fogom csinálni. Már igy, ahogy leírtad a receptet jónak tünik. Köszönöm, hogy megosztottad, mikor megcsinálom, majd beszámolók az eredményről :)
Tésztába rakott darált hús
Hozzávalók:80dkg sertéscomb/lehet más hús is/,1fej vöröshagyma,1ek.pirospaprika,1db zsemle,1dl tej,1egész tojás és 1sárgája,bors,só,olaj vagy zsír,1sárgarépa,pár szem borsó
A tésztájához:
20dkg liszt,10dkg margarin,1dkg élesztő,1tojássáája.
A combot apró kockákra vágjuk.
A finomra aprított hagymát az olajban üvegesre fonnyasztjuk,meghintjük pirospaprikával,föleresztjük 2-3ek.vízzel,beletesszük a húst,sózzuk,borsozzuk,elkészítjük,mint a pörköltet.
Ha kissé kihűlt,megdaráljuk atejbe áztatott kifacsart zsemlével együtt.
Teszünk bele egy egész tojást és ízlés szerint füszerezzük.
A tészta hozzávalóit összegyúrjuk,/az éleztőt előzőleg a tejben felfuttatjuk/ és fél órát pihentetjük.
A tésztát kinyújtjuk ,a tölteléket rákenjük,a félig megfőzött borsószemekkel meghintjük,a megfőzött sárgarépát ráaprítjuk és végül feltekerjük.
Finom,kiadós ebéd vagy vendégvárónak is megfelelő.
Tepsibe tesszük,tojássárgával megkenjük és sütjük.
Sütés / főzés tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi díjazáson.
Itt könnyen megtanul főzni.
Az itt kezelt adatok bármilyen felhasználására az 1992. évi LXII tv ide vonatkozó rendelkezései az irányadóak, illetve a 1996 LVII. tv.: A tisztességtelen piaci magatartás és versenykorlátozás tilalmáról szóló 6§.