Főoldal Bejelentkezés Regisztráció

Receptabc.hu

2025 április 28 hétfő Valéria névnapja

Főoldal » Tészta nélküli lasagne

felvitel dátuma: 2021-08-31 18:29:50       mai nézettség: 2       nézettség: 184
részletes recept
Tészta nélküli lasagne
Hozzávalók 1 személyre:
A tésztához:
300g robotgépben aprított karfiol
3 tojás
½ tk. só
¼ tk. bors
 
A besamelhez:
180 ml tej(növényi)
200 g karfiol
1 cikk fokhagyma
3 tojás
1 tk. só
csipetnyi bors
-500 g bolognai szósz
- reszelt parmezán vagy más sajt ízlés szerint
Előkészületi idő: 10 perc

Sütési idő: 75 perc

Elkészítés:
1. Melegítsd elő a sütőt 190 fokra.
2. Bélelj ki egy tepsit sütőpapírral és olajozd is meg kissé.
3. A finomra aprított karfiolt egy edényben tedd a mikróba kb. 2 percre, majd keverd át és újabb 2 perce tedd vissza.
4. Egy száraz konyharuhában amennyire csak lehet, nyomkodd ki a karfiolból a nedvességet.
5. Most add hozzá a tojást, sót és borsot, és keverd addig, amíg homogén tésztát nem kapsz belőle.
6. Simítsd a sütőlapra, majd tedd a sütőbe 15 percre.
7. Hűtsd 10 percig, óvatosan húzd le róla a sütőpapírt és vágd a lasagne-s tálnak megfelelő méretűre a tésztát
Karfiolos besamel:
1. Tedd fel főni a rózsáira szedett karfiolt a tejjel és a fűszerekkel. Forrald fel, majd vedd kis lángra és fedő alatt főzd kb. 15 percig
2. Miután levetted a tűzről, botmixerrel pépesítsd. A végén mixeld hozzá a tojást is.
Összeállítás:
1. Kend meg az edény alját kevés bolognai szósszal, majd rétegezd 3 sorban a hozzávalókat tészta, besamel, bolognai szósz, sajt sorrendben.
2. Takard le alufóliával, 160 fokon süsd 25 percet, majd vedd le róla a fóliát és további 20-25 percig süsd.
Szakács: Edit


Hozzászólások/vélemények/üzenetek:
Még senki nem értékelte ezt a receptet, legyen Ön az első!
Értékelés: - nem muszáj értékelnie a receptet -
 
Hirdetések


keresőszavak: bio termék, gluténmentes termék, fűszerek, dekor termék, fémdobozos termék, konyhai eszközök

 


Sütés / főzés tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi díjazáson.
Itt könnyen megtanul főzni.

Kövess minket a facebookon
Hírlevél feliratkozás
*
*