comb vagy lapocka
bacon szalonna
burgonya
kelbimbó
kelkáposzta
vöröshagyma
póréhagyma
vajbab
zeller
sárgarépa
fehérrépa
sör
olaj
dijoni mustár
A húst szeletekre vágjuk és kikloplfoljuk. Őrölt borssal fűszerezzük és megkenjük dijoni mustárral.
A bacon apró kockára vágjuk.
A római tálat hideg vízbe beáztatjuk, majd kezdjük rakni a belevalókat :
Az aljára picike olajat öntünk, rárakjuk a vékony csíkokra vágott burgonya felét, sózzuk, rárakjuk a hússzeletek felét, magszórjuk a kockákra vágott baconnal, majd ráhalmozzuk a zöldségeket: karikára vágott vöröshagyma, kelbimbó, vajbab, csíkokra vágott zeller, sárgarépa, fehérrépa, póréhagyma. A zöldségekre rárakjuk a hússzeletek másik felét majd ráhalmozzuk a burgony másik felét.
Letakarjuk a római tálat és betesdszük sülni. Kb. 40 perc múlva levesszük a tál tetejét és sörrel megöntözzük a tál tartalmát. Majd még 10-15 percre visszatoljuk a sütőbe és készre sütjük.
Sütés / főzés tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi díjazáson.
Itt könnyen megtanul főzni.
Az itt kezelt adatok bármilyen felhasználására az 1992. évi LXII tv ide vonatkozó rendelkezései az irányadóak, illetve a 1996 LVII. tv.: A tisztességtelen piaci magatartás és versenykorlátozás tilalmáról szóló 6§.