2,5 kg csirkeszárny (23-24 db)
1 jó evőkanál vöröshagymakrém
1 evőkanál fokhagymakrém
1 evőkanál mustár
1 evőkanál méz, mokkáskanál őröltbors
0,5 dl víz
0,5 dl olaj
2 fej vöröshagyma
ízlés szerint só
A csirkeszárnyakat megtisztítjuk és készítünk rá egy kis mázt.
A képen látható 23 darab, közel kettő és fél kiló húshoz, tettem 1 jó evőkanálnyi vöröshagymakrémet, valamivel kevesebb fokhagymakrémet, egy evőkanál mustárt, mokkáskanál őrölt borsot, egy evőkanál mézet, ezeket ízlés szerinti sóval jól összedolgoztam. Majd a szárnyakat alaposan bemázoltam, vagyis beleforgattam ebbe a masszába, öntöttem alá fél decinyi vizet, 2 nagy fej vöröshagymát rákarikáztam és alufóliával betakartam.
Légkeveréssel, előmelegített sütőben 140 fokon 50 percig sütjük, majd a fóliát levéve 10-15 percig pirítunk rajta egy picit.
Sütés / főzés tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi díjazáson.
Itt könnyen megtanul főzni.
Az itt kezelt adatok bármilyen felhasználására az 1992. évi LXII tv ide vonatkozó rendelkezései az irányadóak, illetve a 1996 LVII. tv.: A tisztességtelen piaci magatartás és versenykorlátozás tilalmáról szóló 6§.