Főoldal Bejelentkezés Regisztráció

Receptabc.hu

2025 május 11 vasárnap Ferenc, Fábiusz névnapja

Főoldal » Könnyű » Tepsis csirkeszárnyak.

felvitel dátuma: 2013-09-05 19:31:13       mai nézettség: 1       nézettség: 1121
részletes recept
Tepsis csirkeszárnyak.
Hozzávalók 6 személyre:

2,5 kg csirkeszárny (23-24 db)

1 evőkanál vöröshagymakrém

1 evőkanál fokhagymakrém

1 evőkanál mustár

1 evőkanál méz, mokkáskanál őröltbors

0,5 dl víz

0,5 dl olaj

2 fej vöröshagyma

ízlés szerint

Előkészületi idő: 20 perc

Sütési idő: 60 perc

Elkészítés:

A csirkeszárnyakat megtisztítjuk és készítünk egy kis mázt.
A képen látható 23 darab, közel kettő és fél kiló húshoz, tettem 1 evőkanálnyi vöröshagymakrémet, valamivel kevesebb fokhagymakrémet, egy evőkanál mustárt, mokkáskanál őrölt borsot, egy evőkanál mézet, ezeket ízlés szerinti sóval jól összedolgoztam. Majd a szárnyakat alaposan bemázoltam, vagyis beleforgattam ebbe a masszába, öntöttem alá fél decinyi vizet, 2 nagy fej vöröshagymát rákarikáztam és alufóliával betakartam.
Légkeveréssel, előmelegített sütőben 140 fokon 50 percig sütjük, majd a fóliát levéve 10-15 percig pirítunk rajta egy picit.

Szakács:


Hozzászólások/vélemények/üzenetek:
Még senki nem értékelte ezt a receptet, legyen Ön az első!
Értékelés: - nem muszáj értékelnie a receptet -
 
Hirdetések


keresőszavak: bio termék, gluténmentes termék, fűszerek, dekor termék, fémdobozos termék, konyhai eszközök

 


Sütés / főzés tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi díjazáson.
Itt könnyen megtanul főzni.

Kövess minket a facebookon
Hírlevél feliratkozás
*
*