50 dkg csirkemáj(szív nélkül)
1 jó nagy fej vöröshagyma
2-3 gerezd fokhagyma,vagy kis fokhagymagranulátum
1 db tyúkhúsleves kocka
fűszerek:majoranna,bazsalikom,csipet oregáno
a sütéshez:liszt,őrölt bors,étolaj
A megmosott,előkészített csirkemájat őrölt borssal elkevert lisztbe forgatom,majd forró olajban hirtelen kisütöm.Nem kell sokáig,csak éppen kifehéredjen,és átforgatom mindkét oldalára.Szűrőlapáttal kiszedem a tepsibe,amibe majd a sütöbe teszem.Szépen elrendezem egymás mellé őket.Egy bögre vízben(2-2,5 dl)megfőzök egy húsleveskockát,majd hozzákeverem a fűszereket,és a fokhagymát.Ezzel a forró levessel leöntöm a csirkemájat szép egyenletesen.Egy jó nagy fej vöröshagymát vékony karikákra szelek,és az egészet betakarom vele.Nyáron jó vastagon megrakom még paradicsomkarikával is,nagyon finom!
Először alufóliával letakarva rakom a sütőbe,majd kb.15 perc után leveszem róla,hogy a tetején a hagyma is szépen piruljon.Sütés után egy kicsit szaftos marad,elég olyan sósan,amit a húsleveskocka ad,nem kell külön besózni!Én mexikói rízzsel vagy rizibizivel tálalom.Hidegen is nagyon finom friss kenyérrel!
Sütés / főzés tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi díjazáson.
Itt könnyen megtanul főzni.
Az itt kezelt adatok bármilyen felhasználására az 1992. évi LXII tv ide vonatkozó rendelkezései az irányadóak, illetve a 1996 LVII. tv.: A tisztességtelen piaci magatartás és versenykorlátozás tilalmáról szóló 6§.