Főoldal Bejelentkezés Regisztráció

Receptabc.hu

2025 április 10 csütörtök Zsolt névnapja

Főoldal » Tepsis csirkemáj

felvitel dátuma: 2012-03-04 14:29:45       mai nézettség: 1       nézettség: 2024
részletes recept
Tepsis csirkemáj
Hozzávalók 2 személyre:

50 dkg csirkemáj(szív nélkül)

1 jó nagy fej vöröshagyma

2-3 gerezd fokhagyma,vagy kis fokhagymagranulátum

1 db tyúkhúsleves kocka

fűszerek:majoranna,bazsalikom,csipet oregáno

a sütéshez:liszt,őrölt bors,étolaj

Előkészületi idő: 40 perc

Sütési idő: 30 perc

Elkészítés:

A megmosott,előkészített csirkemájat őrölt borssal elkevert lisztbe forgatom,majd forró olajban hirtelen kisütöm.Nem kell sokáig,csak éppen kifehéredjen,és  átforgatom mindkét oldalára.Szűrőlapáttal kiszedem a tepsibe,amibe majd a sütöbe teszem.Szépen elrendezem egymás mellé őket.Egy bögre vízben(2-2,5 dl)megfőzök egy húsleveskockát,majd hozzákeverem a fűszereket,és a fokhagymát.Ezzel a forró levessel leöntöm a csirkemájat szép egyenletesen.Egy jó nagy fej vöröshagymát vékony karikákra szelek,és az egészet betakarom vele.Nyáron jó vastagon megrakom még paradicsomkarikával is,nagyon finom!

Először alufóliával letakarva rakom a sütőbe,majd kb.15 perc után leveszem róla,hogy a tetején a hagyma is szépen piruljon.Sütés után egy kicsit szaftos marad,elég olyan sósan,amit a húsleveskocka ad,nem kell külön besózni!Én mexikói rízzsel vagy rizibizivel tálalom.Hidegen is nagyon finom friss kenyérrel!

Szakács: Anita


Hozzászólások/vélemények/üzenetek:
Még senki nem értékelte ezt a receptet, legyen Ön az első!
Értékelés: - nem muszáj értékelnie a receptet -
 
Hirdetések


keresőszavak: bio termék, gluténmentes termék, fűszerek, dekor termék, fémdobozos termék, konyhai eszközök

 


Sütés / főzés tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi díjazáson.
Itt könnyen megtanul főzni.

Kövess minket a facebookon
Hírlevél feliratkozás
*
*