8 db. közepes nagyságú egész csirkecomb
10 db. közepes burgonya
8 db. sárgarépa
1 dl. fehérbor
5 ek. olívaolaj
1 db. leveskocka,vagy 2 dl. húsleves lé
1 púpos tk. kakukkfű
1 tk szerecsendió
2 db.közepes fej fokhagyma
1 ek. liszt
só
bors
A sütőt kapcsoljuk be 200 °C fokra.
A fűszereket keverjük össze az olívaolajjal, majd a megtisztított csirkecombokat dörzsöljük be vele.
Tegyük sorba egy tepsibe, szórjuk bele a héjas fokhagymagerezdeket, majd toljuk a sütőbe, jó félórára.
A burgonyát, sárgarépát tisztítsuk meg, vágjuk darabokra, hintsük meg sóval, borssal ha letelt az idő, vegyük ki a húst, rakjuk hozzá zöldségkeveréket, kevés olajjal locsoljuk meg és lefóliázva toljuk vissza a sütőbe, kb. 30-40 percre, majd a fóliát levéve, kb. még 30 percig sütjük, majd kiszedjük a tepsiből a zöldségeket és a húst, tegyük félre.
Fokhagymaöntet:
A fokhagymákat nyomjuk ki a héjukból,törjük össze villával, egy lábasban pirítsuk meg, adjuk hozzá a bort, a lisztet, a leveskockát, 2 dl. vizet és főzzük össze.
Tálaláskor öntsük a húsra.
Jó étvágyat hozzá!
Régi recept.
Sütés / főzés tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi díjazáson.
Itt könnyen megtanul főzni.
Az itt kezelt adatok bármilyen felhasználására az 1992. évi LXII tv ide vonatkozó rendelkezései az irányadóak, illetve a 1996 LVII. tv.: A tisztességtelen piaci magatartás és versenykorlátozás tilalmáról szóló 6§.