Főoldal Bejelentkezés Regisztráció

Receptabc.hu

2025 április 12 szombat Gyula névnapja

Főoldal » Hús étel recept » Tepsis csirkecombok boros fokhagymaöntettel

felvitel dátuma: 2018-12-08 19:58:13       mai nézettség: 1       nézettség: 937
részletes recept
Tepsis csirkecombok boros fokhagymaöntettel
Hozzávalók 8 személyre:

8 db. közepes nagyságú egész csirkecomb
10 db. közepes burgonya
8 db. sárgarépa
1 dl. fehérbor
5 ek. olívaolaj
1 db. leveskocka,vagy 2 dl. húsleves lé
1 púpos tk. kakukkfű
1 tk szerecsendió
2 db.közepes fej fokhagyma
1 ek. liszt

bors

Előkészületi idő: 30 perc

Sütési idő: 30 perc

Elkészítés:

A sütőt kapcsoljuk be 200 °C fokra.
A fűszereket keverjük össze az olívaolajjal, majd a megtisztított csirkecombokat dörzsöljük be vele.
Tegyük sorba egy tepsibe, szórjuk bele a héjas fokhagymagerezdeket, majd toljuk a sütőbe, jó félórára.
A burgonyát, sárgarépát tisztítsuk meg, vágjuk darabokra, hintsük meg sóval, borssal ha letelt az idő, vegyük ki a húst, rakjuk hozzá zöldségkeveréket, kevés olajjal locsoljuk meg és lefóliázva toljuk vissza a sütőbe, kb. 30-40 percre, majd a fóliát levéve, kb. még 30 percig sütjük, majd kiszedjük a tepsiből a zöldségeket és a húst, tegyük félre.

Fokhagymaöntet:
A fokhagymákat nyomjuk ki a héjukból,törjük össze villával, egy lábasban pirítsuk meg, adjuk hozzá a bort, a lisztet, a leveskockát, 2 dl. vizet és főzzük össze.
Tálaláskor öntsük a húsra.
Jó étvágyat hozzá!
Régi recept.

Szakács: Kata


Hozzászólások/vélemények/üzenetek:
Még senki nem értékelte ezt a receptet, legyen Ön az első!
Értékelés: - nem muszáj értékelnie a receptet -
Hirdetések


keresőszavak: bio termék, gluténmentes termék, fűszerek, dekor termék, fémdobozos termék, konyhai eszközök

 


Sütés / főzés tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi díjazáson.
Itt könnyen megtanul főzni.

Kövess minket a facebookon
Hírlevél feliratkozás
*
*