Hozzávalók:
6 db csirkecomb, 70 dkg megtisztított burgonya, 1 nagy paradicsom, 4 gerezd fokhagyma, 1 dl méz, fél teáskanál curry, 0,5 dl száraz vörösbor, só, bors, ízlés szerint, olaj.
Elkészítése:
A megtisztított burgonyát felvagdossuk és olajjal kikent tepsibe tesszük. A húsokat átkenjük sóval és borssal, rátesszük a burgonyára. A paradicsomot a fokhagymával együtt össze turmixoljuk és belekeverjük a curryt, mézet, és a vörösbort is, ráöntjük a húsra. 2-3 evőkanálnyi olajt is eloszlatunk rajta és 40-45 percen át 180 fokos sütőben lefedve sütjük.(Nem öntök rá vizet, mert a burgonya ereszt annyi vizet, hogy a szósszal együtt puhára sül készre. )
Szeretem, mert fincsi és könnyen összedobható étel! |
Sütés / főzés tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi díjazáson.
Itt könnyen megtanul főzni.
Az itt kezelt adatok bármilyen felhasználására az 1992. évi LXII tv ide vonatkozó rendelkezései az irányadóak, illetve a 1996 LVII. tv.: A tisztességtelen piaci magatartás és versenykorlátozás tilalmáról szóló 6§.