2kg burgonya
1 nagy fej vöröshagyma,
2 ev.k liszt
2dl tej+1,5dl viz
só,bors,kakukkfű,petrezselyem
5dkg sűtőmargarin vagy margarin,vagy vaj
A burgonyát meghámozzuk,mossuk és vastagabb,/fél cm/karikára vágjuk.A tepsit kivajazzuk,beleteritünk egy sor burgonyát,megsózzuk,bors,kakukkfű és a megpucolt és felkarikázott hagymát rászórjuk.Meghintjük 2 kanál liszttel és jön rá a következő sor burgonya.Szintén füszerezzük és a tej és viz keverékével nyakonöntjük majd rámorzsolunk a margarinból a tetejére is.Lefóliázzuk és mehet az előmelegített sütőbe és kb 30 percig 180fokon sütjük.
Tálaláskor megszórjuk vágott petrezselyemmel.
Nagyon finom krémes burgonya köretet kapunk.
Sütés / főzés tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi díjazáson.
Itt könnyen megtanul főzni.
Az itt kezelt adatok bármilyen felhasználására az 1992. évi LXII tv ide vonatkozó rendelkezései az irányadóak, illetve a 1996 LVII. tv.: A tisztességtelen piaci magatartás és versenykorlátozás tilalmáról szóló 6§.