Hozzávalók:
25dkg darált pulyka, vagy csirkemell
70 dkg /hámozott/burgonya
5db sárgarépa
3 szál petrezselyem gyökér
2db vöröshagyma
1db tojás
2dkg vaj
2dl tej
1 ek olaj
kevés zellerzöld só,bors,pirospaprika,szerecsendió.,
Elkészítés:
Az apróra vágott hagymát az olajon megpirítjuk, pirospaprikával megszórjuk és beletesszük a darált húst, a kockára vágott répát és petrezselymet, majd fűszerezzük sóval borssal, zellerlevéllel és kb.2dl. vizet öntünk hozzá és készre pároljuk. /Ha szükséges a levet pótoljuk/ A burgonyát sós vízben megfőzzük, majd a vajjal összetörjük és hozzákeverjük a tejjel jól összekevert tojást, egy kis szerecsendióval megszórjuk és jól összekeverjük. A zöldséges húst magasabb jénai tálba terítjük, rátesszük a burgonyapürét, elsimítjuk és 200 fokon pirulásig sütjük.
Szerző: Katica Vinczéné
Sütés / főzés tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi díjazáson.
Itt könnyen megtanul főzni.
Az itt kezelt adatok bármilyen felhasználására az 1992. évi LXII tv ide vonatkozó rendelkezései az irányadóak, illetve a 1996 LVII. tv.: A tisztességtelen piaci magatartás és versenykorlátozás tilalmáról szóló 6§.