Főoldal Bejelentkezés Regisztráció

Receptabc.hu

2025 április 10 csütörtök Zsolt névnapja

Főoldal » Hús étel recept » Tepsiben sült fasírgolyók, kapros tejföllel

felvitel dátuma: 2012-02-26 16:13:25       mai nézettség: 1       nézettség: 2122
részletes recept
Tepsiben sült fasírgolyók, kapros tejföllel
Hozzávalók 4 személyre:

 

  • 50 dkg húsból fasírtot készítünk
  • 75 dkg krumpli
  • krumplik alá vékony szelet szalonna (elhagyható)
  • reszelt sajt

Mártáshoz:

  • 1 nagy  és 1 kicsi pohár tejföl
  • 2 szál újhagyma, ha már nincs akkor hagyma apróra vágva
  • kapor
  • bors
  • 10 dkg sajt
Előkészületi idő: 20 perc

Sütési idő: 60 perc

Elkészítés:

 

  1. A krumplit megtisztítjuk, félbevágjuk, ha nagyok, akkor cikkekre, hogy megpuhuljon addig, amíg megsül a fasírt.
  2.  A fasírtot is elkészítjük
  3. A következőképpen belerakjuk a tepsibe (a rövidebb oldalnál kezdjük.): rakunk egy sor krumplit, ami alá vékony szelet szalonnát teszünk, majd a következő sorba kerül a zsemlemorzsába forgatott fasírt, (nekem 4 gombóc fért el egymás mellett) és így végig rakjuk a tepsit, amíg van hozzávaló
  4. A mártást jól kikeverjük és a krumplira locsoljuk.
  5. Készre sütjük, a végén megszórjuk a gombócokat sajttal és még visszatesszük pár percre, hogy rápiruljon a sajt.
Szakács: Dézi


Hozzászólások/vélemények/üzenetek:
Még senki nem értékelte ezt a receptet, legyen Ön az első!
Értékelés: - nem muszáj értékelnie a receptet -
 
Hirdetések


keresőszavak: bio termék, gluténmentes termék, fűszerek, dekor termék, fémdobozos termék, konyhai eszközök

 


Sütés / főzés tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi díjazáson.
Itt könnyen megtanul főzni.

Kövess minket a facebookon
Hírlevél feliratkozás
*
*