Tepertő mennyisége hiányzik!!
· 70 dkg liszt
· 15 dkg szobahőmérsékletű margarin
· 1 dltej
· 1 tk cukor
· 5 dkg élesztő
· 1 ek só
· 2 tojássárgája (fehérje jó a lekenéshez)
· 4 dl joghurt
· 35 dkg kacsahájból készült tepertő (vagy a készen kapható tepertőkrém is bőven jó hozzá!)
·
1. A langyos tejbe beletesszük a cukrot és a szétmorzsolt élesztőt, pár perc alatt megkelesztjük.
2. A megkelt élesztőt a vajjal, tojássárgájával, 3,5 dl joghurttal és a liszttel rugalmas tésztává gyúrjuk és 1 órát kelesztjük.
3. A tepertőt kevés sóval és borssal ötvözve ledaráljuk.
4. A megkelt tésztát lisztezett deszkán ujjnyi vastagra kinyújtjuk, és a tepertő felével megkenjük, majd borítékszerűen összehajtjuk, letakarva 20-30 percet pihentetjük, majd elkövetjük ugyanezt a tepertő másik felével.
5. Újabb pihentetés után harmadszor is áthajtogatjuk, és megkelesztjük(minél többször hajtogatjuk, annál levelesebb lesz).
6. Végül kinyújtjuk jó ujjnyira, tetejét megkenjük a tojásfehérje és a megmaradt joghurt keverékével, a tetejét késsel kockásra csíkozzuk, pogácsaszaggatóval kiszaggatjuk, tepsibe helyezzük.
7. Sütőben aranybarnára sütjük.
sütési hőfok:
200°C
sütési mód:
hőlégkeveréses
tepsi mérete:
40x30x5 cm
Sütés / főzés tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi díjazáson.
Itt könnyen megtanul főzni.
Az itt kezelt adatok bármilyen felhasználására az 1992. évi LXII tv ide vonatkozó rendelkezései az irányadóak, illetve a 1996 LVII. tv.: A tisztességtelen piaci magatartás és versenykorlátozás tilalmáról szóló 6§.