20 dk tepertő
45 dk liszt
4 dk élesztő
2 dl tej ,fél dl olaj
1 tojás
1 kk,cukor,2 kk só
Kenéshez
1 tojás
Az élesztőt fefuttatni a langyos tejjel és a cukorral.Hozzáadjuk a tésztához valókat a tepertő 1/3 -át és bedagasztani.Kinyújtani rákenni a tepertő 2/3-át feltekerjuk mint a kalácsot és a két véget egymásba hajtani állni hadjuk 20 percet utána kinyújtani megrácsozni és kiszúrni.Megkenni tojással 20percig kelesszük éspapírral bélelt tepsin sütni 15-20 ig 200 fokon.Bevált receptem időtakarékos nem kell 3-szor hajtogatni és réteges.
Sütés / főzés tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi díjazáson.
Itt könnyen megtanul főzni.
Az itt kezelt adatok bármilyen felhasználására az 1992. évi LXII tv ide vonatkozó rendelkezései az irányadóak, illetve a 1996 LVII. tv.: A tisztességtelen piaci magatartás és versenykorlátozás tilalmáról szóló 6§.