60 dkg finomliszt
15 dkg rétesliszt
2 tojás
25 dkg darált tepertő
3 dkg só
1 csapott teáskanál cukor
1 csomag élesztő
2 dl meleg tej
4 evőkanál tejföl
15 dkg reszelt sajt,
A liszteket mély tálba öntjük, közepébe mélyedést készítünk ebbe tesszük a cukrot, sót, és az élesztőt belemorzsoljuk.
Majd a meleg tejet ráöntjük és 5 percig állni hagyjuk. Utánna hozzáadjuk a tejfölt, 1 db tojást, és 1 db tojássárgáját.
Sima tésztává gyúrjuk, és lisztezett gyúródeszkán 3 kis cípót formálunk belőle.
Majd lisztezett deszkán egyesével téglalap alakura nyújtjuk, s az utolsót megkenjük tepertő krémmel, erre tesszük a 2-ik nyújtott tésztánkat, újra megkenjük és a 3-ik tésztát is megkenjük vele, ha ez is meg van zsepkendő formára össze hajtjuk, és 30 percig kelni hagyjuk.
Majd újra két újjnyi vastagra nyújtjuk, és ugyanúgy összehajtjuk, és újra 30 percet kelesztjük.
Majd másfélújjnyi vastagra nyújtjuk, közepes pogácsa szaggatóval szaggatjuk ki.
Sütőpapírral bélelt tepsibe tesszük de ne szorosan.
Előmelegített sütőben 360 fokos lángon készre sütjük, 30 perc alatt.
Sütés / főzés tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi díjazáson.
Itt könnyen megtanul főzni.
Az itt kezelt adatok bármilyen felhasználására az 1992. évi LXII tv ide vonatkozó rendelkezései az irányadóak, illetve a 1996 LVII. tv.: A tisztességtelen piaci magatartás és versenykorlátozás tilalmáról szóló 6§.