Fél kg liszt
tej
5 dkg élesztő
pici cukor az élesztő kelesztéséhez
só, bors
1 tojás
30 dkg darált tepertő
10 dkg zsir
3 evőkanál tejfel
Felfuttatjuk az élesztőt. Közben összekeverjük a lisztet a darált tepertővel, a zsirral, a sóval, a tojással, a borssal. Hozzáadjuk a felfutott élesztőt és a tejfelt.
Jól összegyurjuk és hagyjuk kicsit letakarva megkelni. Miután megkelt gyuródeszkán kinyújtjuk és kiszaggatjuk. Letakarjuk és még egy kicsit kelni hagyjuk. Ezután megkenjük a tetejét tojássárgájával és az előmelegitett sütőben megsütjük.
Sütés / főzés tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi díjazáson.
Itt könnyen megtanul főzni.
Az itt kezelt adatok bármilyen felhasználására az 1992. évi LXII tv ide vonatkozó rendelkezései az irányadóak, illetve a 1996 LVII. tv.: A tisztességtelen piaci magatartás és versenykorlátozás tilalmáról szóló 6§.