1 kg körüli édesKáposzta
2 nagy fej hagyma
3o dkg tepertő
só,
frissen őrölt fekete bors
őrölt kömény
olaj
egy csepp ecet
Elkészítés
A tepertős káposztát nagyon egyszerű elkészíteni, akár előre is elkészíthetjük, majd tarthatjuk hosszú ideig lehűtve.
A tepertőt apróra vágjuk ,de le is darálhatjuk
Egy tálba tegyünk egy kevés olajat és a hagymát apróra vágva pirítsuk meg.
Majd hozzáadjuk a tepertőt ,picit pirítjuk
Majd belerakjuk az előre elkészített vékonyra szelt káposztát. Keverjük jól össze és fűszerezzük meg.
Fedjük le és pároljuk puhára .
Hagyjuk főni addig amíg a káposzta meg nem puhul .Végén egy csepp ecettel ízesítjük . Mielőtt kész lenne vegyük le a tál fedelét, hogy a fölösleges folyadék párologjon el.
Mikor tálaljuk ,önálló ételként burgonya pürével vagy burgonya gombóccal ajánlom. De sültekhez köretnek is kiváló .
Sütés / főzés tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi díjazáson.
Itt könnyen megtanul főzni.
Az itt kezelt adatok bármilyen felhasználására az 1992. évi LXII tv ide vonatkozó rendelkezései az irányadóak, illetve a 1996 LVII. tv.: A tisztességtelen piaci magatartás és versenykorlátozás tilalmáról szóló 6§.