Főoldal Bejelentkezés Regisztráció

Receptabc.hu

2025 április 8 kedd Dénes névnapja

Főoldal » Tengeri halfilé sajtmártással

felvitel dátuma: 2011-03-23 12:31:09       mai nézettség: 1       nézettség: 2223
részletes recept
Tengeri halfilé sajtmártással
Hozzávalók 4 személyre:

60 dkg tengeri halfilé
1 db citrom
só, fehérbors, fűszerkeverék ízlés szerint
2 ek olíva olaj
3 dl tej
1 dl tejszín
10 dkg trappista sajt
5 dkg parmezánsajt
8 dkg paranyica sajt
1 dkg keménysajt
liszt sajtmártáshoz
friss zöldség keverék ( paradicsom, paprika, sárgarépa, stb )
1 dl száraz vörösbor, vagy fél dl konyak

Előkészületi idő: 10 perc

Sütési idő: 20 perc

Főzési idő: 10 perc
Elkészítés:

A halakat befűszerezzük sóval, fehérborssal, fűszerkeverékkel majd megszenteljük citromlével.
A halszeleteket kevés olajon megsütjük.

Sajtmártás:

A sajtokat lereszeljük, majd felforraljuk, ízesítjük, sóval, borssal, fűszerkeverékkel. Belerakjuk a tejszínt és behabarjuk.
Ha kellő sűrűségű levesszük a tűzről.

A friss zöldséget pároljuk ( de lehet sütni is ).

Tálaláskor sült halakra ráöntjük a sajtmártást, és a tetejére a párolt vagy sült zöldséget.

Szakács: Pille


Hozzászólások/vélemények/üzenetek:
Még senki nem értékelte ezt a receptet, legyen Ön az első!
Értékelés: - nem muszáj értékelnie a receptet -
 
Hirdetések


keresőszavak: bio termék, gluténmentes termék, fűszerek, dekor termék, fémdobozos termék, konyhai eszközök

 


Sütés / főzés tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi díjazáson.
Itt könnyen megtanul főzni.

Kövess minket a facebookon
Hírlevél feliratkozás
*
*