60 dkg tengeri halfilé
1 db citrom
só, fehérbors, fűszerkeverék ízlés szerint
2 ek olíva olaj
3 dl tej
1 dl tejszín
10 dkg trappista sajt
5 dkg parmezánsajt
8 dkg paranyica sajt
1 dkg keménysajt
liszt sajtmártáshoz
friss zöldség keverék ( paradicsom, paprika, sárgarépa, stb )
1 dl száraz vörösbor, vagy fél dl konyak
A halakat befűszerezzük sóval, fehérborssal, fűszerkeverékkel majd megszenteljük citromlével.
A halszeleteket kevés olajon megsütjük.
Sajtmártás:
A sajtokat lereszeljük, majd felforraljuk, ízesítjük, sóval, borssal, fűszerkeverékkel. Belerakjuk a tejszínt és behabarjuk.
Ha kellő sűrűségű levesszük a tűzről.
A friss zöldséget pároljuk ( de lehet sütni is ).
Tálaláskor sült halakra ráöntjük a sajtmártást, és a tetejére a párolt vagy sült zöldséget.
Sütés / főzés tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi díjazáson.
Itt könnyen megtanul főzni.
Az itt kezelt adatok bármilyen felhasználására az 1992. évi LXII tv ide vonatkozó rendelkezései az irányadóak, illetve a 1996 LVII. tv.: A tisztességtelen piaci magatartás és versenykorlátozás tilalmáról szóló 6§.