Hát ez csodálatos! Gyonyoru, finom - egyszeruen tokéletes!
4 db tengeri halfilé /természetesen édesvízi is lehet /
5 dkg vaj
1 db citrom
só
40 dkg karfiol
A besamel mártáshoz:
1/2 l tej
12 dkg margarin vagy vaj
10 dkg finom liszt
só
őrölt fehérb bors
ételízesítő
A tetejére:
15 dkg reszelt trappista sajt
A körethez:
2 szál sárgarépa
1 db padlizsán
2 db cukkini
4 db paprika
őrölt fehér bors
ételízesítő
étolaj
Előkészítés:A halszeleteket sózzuk,citromlevet csepegtetünk rá és 10-15 percig állni hagyjuk.A zöldségeket vastagabb szeletekre vágjuk.
Elkészítés:A karfiolt enyhén sós vízben félpuhára főzzük,leszűrjük.Elkészítjük a besamelt:A margarint felolvasztjuk,beletesszük a lisztet,habverővel elkeverjük.Felöntjük forró tejjel és addig forraljuk állandóan kevergetve amíg besűrüsödik.Ízesítjük sóval,borssal,ételízesítővel.Hagyjuk kicsit hűlni.A halszeletek mindkét oldalát forró vajon hirtelen átsütjük.Elég 1-1 perc oldalanként.Tepsibe vagy jénaiba tesszük egymás mellé.Minden szeletre karfiolt halmozunk és bevonjuk a besamel mártással /habzsákkal vagy kanállal /Megszórjuk reszelt sajttal és előmelegített sütőben 20-25 percig sütjük.A körethez a zöldségeket serpenyőben pár csepp olajon megsütjük.Ízesítjük zöldség fűszerrel vagy ételízesítővel és egy csipet fehér borssal.
Jó étvágyat kívánok hozzá!
Sütés / főzés tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi díjazáson.
Itt könnyen megtanul főzni.
Az itt kezelt adatok bármilyen felhasználására az 1992. évi LXII tv ide vonatkozó rendelkezései az irányadóak, illetve a 1996 LVII. tv.: A tisztességtelen piaci magatartás és versenykorlátozás tilalmáról szóló 6§.