Főoldal Bejelentkezés Regisztráció

Receptabc.hu

2025 április 19 szombat Emma névnapja

Főoldal » Tengeri halfilé "Dubarry" módra

felvitel dátuma: 2011-11-05 16:33:50       mai nézettség: 1       nézettség: 3371
részletes recept
Tengeri halfilé
Hozzávalók 4 személyre:

4 db tengeri halfilé /természetesen édesvízi is lehet /

5 dkg vaj

1 db citrom

40 dkg karfiol

A besamel mártáshoz:

1/2 l tej

12 dkg margarin vagy vaj

10 dkg finom liszt

őrölt fehérb bors

ételízesítő

A tetejére:

15 dkg reszelt trappista sajt

A körethez:

2 szál sárgarépa

1 db padlizsán

2 db cukkini

4 db paprika

őrölt fehér bors

ételízesítő

étolaj

Előkészületi idő: 15 perc

Sütési idő: 25 perc

Elkészítés:

Előkészítés:A halszeleteket sózzuk,citromlevet csepegtetünk és  10-15 percig állni hagyjuk.A zöldségeket vastagabb szeletekre vágjuk.

Elkészítés:A karfiolt enyhén sós vízben félpuhára főzzük,leszűrjük.Elkészítjük a besamelt:A margarint felolvasztjuk,beletesszük a lisztet,habverővel elkeverjük.Felöntjük forró tejjel és addig forraljuk állandóan kevergetve amíg besűrüsödik.Ízesítjük sóval,borssal,ételízesítővel.Hagyjuk kicsit hűlni.A halszeletek mindkét oldalát forró vajon hirtelen átsütjük.Elég 1-1 perc oldalanként.Tepsibe vagy jénaiba tesszük egymás mellé.Minden szeletre karfiolt halmozunk és bevonjuk a besamel mártással /habzsákkal vagy kanállal /Megszórjuk reszelt sajttal és előmelegített sütőben 20-25 percig sütjük.A körethez a zöldségeket serpenyőben pár csepp olajon megsütjük.Ízesítjük zöldség fűszerrel vagy ételízesítővel és egy csipet fehér borssal.

étvágyat kívánok hozzá!

Szakács: Kautz József


Hozzászólások/vélemények/üzenetek:

0/10 anna51 2011 november 5

Hát ez csodálatos! Gyonyoru, finom - egyszeruen tokéletes!

Értékelés: - nem muszáj értékelnie a receptet -
 
Hirdetések


keresőszavak: bio termék, gluténmentes termék, fűszerek, dekor termék, fémdobozos termék, konyhai eszközök

 


Sütés / főzés tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi díjazáson.
Itt könnyen megtanul főzni.

Kövess minket a facebookon
Hírlevél feliratkozás
*
*