Főoldal Bejelentkezés Regisztráció

Receptabc.hu

2025 április 7 hétfő Hermann névnapja

Főoldal » Temesvári sertéstokány

felvitel dátuma: 2017-10-01 16:01:13       mai nézettség: 1       nézettség: 563
részletes recept
Temesvári sertéstokány
Hozzávalók 5 személyre:

Hozzávalók:
 60 dkg sertéscomb
 30 dkg zöldbab
 15 dkg füstölt szalonna
 2 fej vöröshagyma
 3-4 gerezd fokhagyma
 1 db paprika
 1 db paradicsom
 1 mokkáskanál köménymag
 1 evőkanál pirospaprika
 2 dl tejföl
 2 evőkanál finomliszt
 só ízlés szerint
 őrölt fekete bors
 

Előkészületi idő: 40 perc


Főzési idő: 60 perc
Elkészítés:

A sertéscombot és a szalonnát csíkokra, a hagymát apróra a paprikát, paradicsomot kockákra vágjuk. Ha friss zöldbabunk van, akkor azt is 2-3 centisre daraboljuk.
A szalonnát kiolvasztjuk. Rátesszük a vöröshagymát és üvegesre pároljuk. Belenyomjuk a fokhagymát, rászórjuk a köményt.
Egy-két percig pirítjuk. Hozzáadjuk a paprikát, paradicsomot és kb. 10 percig dinszteljük. Rádobjuk a húst, sózzuk, borsozzuk.
Kevés vizet aláöntve félpuhára pároljuk. Beletesszük a babot és rászórjuk a pirospaprikát. Ha konzerv babunk van, azt csak akkor tegyük bele, ha a hús már puha.
Ha a hús és a bab is megpuhult, behabarjuk a liszttel elkevert tejföllel. Forrás után levehetjük a tűzről. Párolt rizst, galuskát, vagy főtt tésztát adhatunk mellé köretnek.

Kautz József receptje szerint készítettem! Köszönöm a receptet!!

Szakács: Ilona


Hozzászólások/vélemények/üzenetek:
Még senki nem értékelte ezt a receptet, legyen Ön az első!
Értékelés: - nem muszáj értékelnie a receptet -
 
Hirdetések


keresőszavak: bio termék, gluténmentes termék, fűszerek, dekor termék, fémdobozos termék, konyhai eszközök

 


Sütés / főzés tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi díjazáson.
Itt könnyen megtanul főzni.

Kövess minket a facebookon
Hírlevél feliratkozás
*
*